Çözüldü PC 3 aydır açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elosski

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayar bir gün monitör, klavye ve fare elektrik vermedi, düzeltebilmiş olmadım. Bir gün sonrasında ise kasanın start tuşuna basmama rağmen fanlar dönmemeye başladı. Yaklaşık 3 aydır bu şekilde duruyor ve açılmıyor. Birkaç şey denedim:

Güç kaynağı bozuk değil (kısa devre yapınca fanlar dönüyor),
BIOS pilini yeni değiştirdim,
RAM, ekran kartı, işlemci sağlam, bozuk değil,
Ekran kartının üzerindeki ışıklar yanıyor.

Usandım artık denemediğim şey kalmadı. Bilgisayar çöp mü oldu acaba? Yoksa hala yapabileceğim bir şeyler var mı?

Çözüm
Hiçbir şey olmuyor onu yapınca.

Galiba yeni bir anakart gerekecek

Bahsettiklerimin çoğunu yaptıysanız evet. En basitinden yanık veya eğik pin var mı bakın. Bir de anakart üzerinden kısa devre deneyin olmuyorsa yeni anakart farz oldu diyebiliriz.
Hocam teknik bilgi biliyorsunuz gibime geldi. Anakart testi yapmanızı istiyorum.

Power butonunun anakarta bağlı olduğu kabloyu çıkartın, anakart üzerindeki power pinlerini tornavida gibi metal bir şeyle kısa devre yapın. Sonucu söyler misiniz?

Anakartın kasa Power tuşuna bağlı kablosunu söküp tornavida ile anakart üzerinden çalıştırmayı dene. Eğer çalışırsa kasa Power tuşunda arıza vardır.

Eğer hala çalışmıyor ise uzay montaj ile sadece CPU-CPU FAN-1 TANE RAM - PSU olacak şekilde sistemi çalıştırmayı dene ekran kartı takma dahili GPU ile çalışsın. Bu şekilde iken tekrar dene kısa devre ile çalıştırmayı fanlar dönmüyor ise anakartın yanmış olabilir.

Direkt yenisini almadan son bir kez CPU soketini kontrol et eğik pin vs var mı veya VRM üzerinde yanık vs olabilir bunlarda sistemin açılmasına engel olabilir. Her yolu denedin hala çalışmıyor ise yeni bir anakart almanız gerekiyor.

Anakart + PSU + CPU + 1 RAM.
Kasa dışına al (karton üstünde)

Bunları da deneyin.

Hocam teknik bilgi biliyorsunuz gibime geldi. Anakart testi yapmanızı istiyorum.

Power butonunun anakarta bağlı olduğu kabloyu çıkartın, anakart üzerindeki Power pinlerini tornavida gibi metal bir şeyle kısa devre yapın. Sonucu söyler misiniz?

Anakartın kasa Power tuşuna bağlı kablosunu söküp tornavida ile anakart üzerinden çalıştırmayı dene. Eğer çalışırsa kasa Power tuşunda arıza vardır.

Eğer hala çalışmıyor ise uzay montaj ile sadece CPU-CPU fan-1 tane RAM - PSU olacak şekilde sistemi çalıştırmayı dene ekran kartı takma dahili GPU ile çalışsın. Bu şekilde iken tekrar dene kısa devre ile çalıştırmayı fanlar dönmüyor ise anakartın yanmış olabilir.

Direkt yenisini almadan son bir kez CPU soketini kontrol et eğik pin vs var mı veya VRM üzerinde yanık vs olabilir bunlarda sistemin açılmasına engel olabilir. Her yolu denedin hala çalışmıyor ise yeni bir anakart almanız gerekiyor.

Galiba yeni bir anakart gerekecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Galiba yeni bir anakart gerekecek

Bahsettiklerimin çoğunu yaptıysanız evet. En basitinden yanık veya eğik pin var mı bakın. Bir de anakart üzerinden kısa devre deneyin olmuyorsa yeni anakart farz oldu diyebiliriz.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı