PC açılırken 2 kısa 1 uzun bip sesi

Vandel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorunum başlıkta yazdığı gibi PC açılırken 2 kısa 1 uzun bip sesi veriyor. Dün gece kapatırken herhangi bir sorun yoktu. Sabah biraz araştırma yaptım RAM'leri ve ekran kartını söküp giriş yerlerini temizledim fakat çözülmedi. Lakin eski kullandığım HD 5560 ekran kartını taktığımda sorunsuz şekilde açıldı. Şu an kullandığım kart ise RX570. kart kesin olarak arızalı mı? Veya sorun başka bir yerde mi? Kartı garantiye yollamak dışında yapabilecegim bir şey var mı?
Edit: Streamable Video ses buradadır

Son düzenleme:
Bios Award bios olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı görüntü veremediği için bu hatayı alıyorsun kısaca. Ekran kartını maalesef teknik servisine iletmek gerekecektir.

Beep CodeDescription
1 long, 2 shortIndicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information.

Eger farkli bir kart takinca görüntü aliyorsaniz mevcut kartinizin arizali olmasi kuvvetle muhtemel. Kartinizi baska bir sistemde deneme sansiniz varsa deneyin. Ayni sorunu yasayacak olursaniz arizali olup olmadigini anlamis olursunuz.

Ayni sorunu GTX 580 kullanirken yasamistim. Tabii benim kart eski oldugu icin zamanla ruhunu teslim etmisti. Dahili GPU'dan görüntü almayi basarinca kendisini emekliye ayirdim.

Bios Award bios olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı görüntü veremediği için bu hatayı alıyorsun kısaca. Ekran kartını maalesef teknik servisine iletmek gerekecektir.

Beep CodeDescription
1 long, 2 shortIndicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information.

Evet söylediği şey doğru, çünkü ben bazen sandalye ayağını kasaya çarpıyorum ve yeniden başlatırken aynı sesi veriyor (2 kısa 1 uzun) ve tedbir için bilgisayarda kabloları çıkarıyorum oradan ekran kartını çıkar yap ve yeniden başlatma yaınca oluyor ama senden denemeni isteyeceğim şey VGA kablosunu bi çıkart sonra tam şekilde geri tak ben öyle düzeltiyorum ekran kartını çıkartma işini daha devam ederse yapıyorum.

Konuya sesin olduğu videoyu ekledim. Kartı baska PC'de deneme şansım yok maalesef fakat eski kartı takdıgımda sorunsuz açılıyor. Garantiye yollamaktan başka çare kalmıyor o zaman.

Konuya sesin olduğu videoyu ekledim. Kartı baska PC'de deneme şansım yok maalesef fakat eski kartı takdıgımda sorunsuz açılıyor. Garantiye yollamaktan başka çare kalmıyor o zaman.
eski kartta çalışıyorsa malesef ekran kartından kaynaklanıyor olabilir, senin adına üzüldüm dostum, inşallah sorunu çözersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı