PC açılırken ekranın bir bölümünde renk bozulması ve siyahlık

Haktan19

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıktan tam anlaşılmamış olabilir ondan fotoğraf yükledim:

IMG-20171021-WA0010.jpg



Modeli Samsung LC24FG70FQMXUF.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kulanmış olduğun ekran kartımın marka ve modelini tam olarak yazabilir misin? Bu bozulma yalnızca PC açılırken gerçekleşiyor ise sorun çok büyük ihtimalle GPU'dan kaynaklıdır.
Windows açıldıktan sonra düzeliyor ise monitör tarafında bir sıkıntı yoktur.

Sorunu kesin olarak anlamak için ;
  • Varsa farklı bir monitörü kendi sisteminde test et, kabloları da farklı kullan.
  • Sorun olmazsa yeni monitörde eski kabloları kullan.
  • Yine sorunsuz görüntü alırsan anla ki monitöründe sıkıntı var.
Yok, yeni monitör ve yeni kablolarla da aynı sıkıntıyı yaşıyorsan anla ki ekran kartı gidici.
%90 ekran kartı ile alakalıdır ancak emin olmadan yönlendirmede bulunamam, emin olalım varsa garantiye yollarız soruncu parçayı.
 
Tekrar merhaba. sorun kesinlikle monitörde dediklerinizi denedim ama sonuç aynı, hatta ps4 e bağlayıp'ta denedim. ilginç bir şey fark ettim monitör çok uzun süre kapalı kaldıktan sonra bu sorun oluyor. mesela yeniden başlatığım da bu sorun olmuyor, ama uyku moduna alıp 1 2 saat dokunmassam oluyor yada monitör uzun süre kapalı kaldığında. biraz geç cevap verdim ama kusura bakmayın
 
Tekrar merhaba. Sorun kesinlikle monitörde dediklerinizi denedim ama sonuç aynı, hatta PS4'e bağlayıp'ta denedim. İlginç bir şey fark ettim monitör çok uzun süre kapalı kaldıktan sonra bu sorun oluyor. Mesela yeniden başlatığım da bu sorun olmuyor, ama uyku moduna alıp 1 2 saat dokunmassam oluyor ya da monitör uzun süre kapalı kaldığında. Biraz geç cevap verdim ama kusura bakmayın.

Bu sorunu bende yaşıyorum sorununuzu çözebildinizmi çözdüyseniz nasıl çözdünüz bende de GTX 1070 var ekran kartıylamı alakalı monitörmü.
 
Bu sorunu ben de monitörüm uzun süre (yaklaşık 2-3 gün) kapalı kalınca yaşıyorum. Bir süre bu şekilde oluyor ekranım. Sorun hakkında bir çözüm elde ettiyseniz veya fikir sahibiyseniz yardımcı olabilir misiniz?
 
Bu sorunu ben de monitörüm uzun süre (yaklaşık 2-3 gün) kapalı kalınca yaşıyorum. Bir süre bu şekilde oluyor ekranım. Sorun hakkında bir çözüm elde ettiyseniz veya fikir sahibiyseniz yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm yolu bulamadım ama tamamen panelle alakalı kaliteden kaliteye değişir gibime geliyor ve öyledirde yüksek ihtimal.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı