PC Açılış Hızı

Yusuf Z

Decapat
Daha fazla  
Adata Legend 700 512GB SSD m.2 NVMe 2000/1600MB/s ALEG-700-512GCS ve Biostar B450MH 3200MHz (OC) DDR4 AM4 mATX anakart donanımlarına sahibim. Ve windows kilit ekranına gelme hızım power tuşuna bastığım andan itibaren 46 saniye gibi bir süre sürüyor. Power tuşuna bastıkdan sonra monitorün ışığı yaklaşık 20-25 saniye sonra beyaz oluyor, ondan sonra kilit ekranına gelmem ise 20 saniyeyi buluyor. Power tuşuna bastıkdan sonra beyaz ışığın bukadar geç gelme sebebi ne olabilir?

Bazı sistemler geç açılabilir. Işık yandığı anda bilgisayar işleme başlamış demek oluyor. Bilgisayarın Boot etmeye kadar geçen süre donanım sayısı ile doğru orantılı.

Hızlı başlatma ayarını daha önceden ellemedim antivirüs kullanmıyorum sadece windows defender.
O zaman fazlada yapacak bişey kalmıyor, maalesef ilginç bir durum, bazı sistemler tuşa bastın mı 5 saniyede açılıyor, bazılarıda böyle yani nvme ssd olan bir sistemde 45 saniye beklemekte bilemiyorum, hdd li windows 7 de bu kadar beklerdik. Araştırın belki biraz daha süre kısaltılabilir.

O zaman fazlada yapacak bişey kalmıyor, maalesef ilginç bir durum, bazı sistemler tuşa bastın mı 5 saniyede açılıyor, bazılarıda böyle yani nvme ssd olan bir sistemde 45 saniye beklemekte bilemiyorum, hdd li windows 7 de bu kadar beklerdik. Araştırın belki biraz daha süre kısaltılabilir.
Ya monitöre beyaz ışık gelene kadar çok bekliyorum güç geldikten sonra hızlı açılıyor zaten. Ama power tuşuna bastıkdan sonra 20-30 saniye montiore ışık gelmesini bekliyorum bu neden olabilir?

Ya monitöre beyaz ışık gelene kadar çok bekliyorum güç geldikten sonra hızlı açılıyor zaten. Ama power tuşuna bastıkdan sonra 20-30 saniye montiore ışık gelmesini bekliyorum bu neden olabilir?
Bazı sistemler böyle net bir cevabını vermek zor, biosda bir ayar yada güncellemek faydalı olabilir ama dikkatli olun.

Bazı sistemler geç açılabilir. Işık yandığı anda bilgisayar işleme başlamış demek oluyor. Bilgisayarın Boot etmeye kadar geçen süre donanım sayısı ile doğru orantılı.

Hocam biraz daha açıklayabilir misiniz? Birkaç gündür uğraşıyorum çözmek için de. Acaba ekran kartıyla alakalı bir şey olabilir mi? Sonuçta monitör güç ışığı çok geç yanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı