PC açılışında CMD açıldı

Makaleler
1
Bilgisayarımı kapattım yaklaşık bir 30 dk önce. Şimdi açtım ve karşıma 3-4 tane CMD açılıp kapandı. Bir kere daha olmuştu, onda da korsan oyun yüklemiştim, hemen format attım ama şimdi hiçbir şey yüklemedim, kendi kendine oldu. Virüs olabilir mi? Hiçbir dosya indirmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımı kapattım yaklaşık bir 30 dk önce. Şimdi açtım ve karşıma 3-4 tane CMD açılıp kapandı. Bir kere daha olmuştu, onda da korsan oyun yüklemiştim, hemen format attım ama şimdi hiçbir şey yüklemedim, kendi kendine oldu. Virüs olabilir mi? Hiçbir dosya indirmedim.
Hocam temize benziyor, Windows Update'lerini kontrol edin.
Ota dışkıya Kaspersky önermek.....

Yüklü Anti-Virüs ile keşke tarama yapsaydın, direkt format atmak saçma olmuş.
Direkt format atmamış zaten, BAŞKA BİR ZAMAN diyor adam.

Formatı çok önceden atmıştım.

Bu konuyu format attıktan sonra açmıştım 2 ay falan olmuş. O zamanda sadece CMD yüzünden değil çok yavaşladığı için atmıştım.
Hocam temize benziyor, Windows Update'lerini kontrol edin.

Direkt format atmamış zaten, başka bir zaman diyor adam.

Evet.

Format atmıştım çünkü hem bilgisayarımı hiç sıfırlamadım çok yavaşlamıştı. Hem de C diski dolmuştu. Sadece CMD'den dolayı atmamıştım. Şimdi tekrar oldu. Ne yapmam gerektiğini sordum. Format atmak istiyorum ama internetim çok yavaş o yüzden oyunları yüklemem 2 gün sürer.
Hocam bilgisayar açılırken cmd zaten açılıyor fakat, kilit ekranında. Bilemedim.

Hocam bu normal bir şey ama virüste olabilir ne olur ne olmaz diye bir virüs taraması yapın derim

Yazman gereken kodlar:
[CODE title="Administrator C:\Windows\system32\cmd.exe"]
cd..
cd regedit.exe[/CODE]
Kayıt defteri düzenleyicisi açılmalı. Kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kısmındaki Shell'i explorer.exe yap.
regedit.exe'ye cd atmak?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı