PC açılmıyor

• Konuyu başlatan Fings
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 733

Fings

Decapat
Geçtiğimiz günlerde Witcher enhanted Edition oynarken oyunun sürekli çökmesi nedeniyle birkaç kez baştan başlatmak zorunda kalmıştım. Şimdi ise bilgisayar açıldığında ekran gelmiyor. BIOS pilini çıkartıp denedim ama sonuç değişmedi. Sorun için çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı? Ben anakarttan şüphe ediyorum ama ekran kartı macunu da bayadir değiştirilmemiş kartın bugün içini açtığımda artık macunun kuruduğunu fark ettim bu ekran gelmemesinin nedeni bu olabilir mi? Son olarak BIOS'tan yapılmış hatalar anakarti bozabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, macunun kurulması elbette sorun çıkartır ama sistemin başlamasına engel bir durum değildir. BIOS'ta farkında olmadan yanlış şeyler yapmış olabilirsiniz BIOS'u varsayılan ayarlara çekin termal macunu da yenileyin, son olarak biraz daha ayrıntılı yazarsanız sağlıklı önerilerde bulunabiliriz. Sistem elektrik alıyor mu yani kasa hareketleniyor ekran mı gelmiyor yada güç düğmesine basınca hiç mi tepki yok ?

Bilgisayardaki bütün donanımlar elektrik alıyor. Bütün fanlar v.s ama ekran gelmiyor. BİOS'u ekran gelmediği için açamıyorum o yüzden bende pili çıkartıp denedim fakat sonuç değişmedi.

Selam ramlarin yerlerini değştir ve bir ram ile çalıştırmayı dene eğer tek ramin varsa ramsiz çalıştır pc kapat ve tekrar rami başka slota tak belki bu işlem senin çözümün olabilir.

Birkaç şeyden olabilir.
Bios pili bitebilir(pili çıkarıp pcyi aç.)
Ramleri kontrol et (2 adetse birini çıkar öyle başlat, sonra diğerini hangisinde çalışırsa diğeri bozuktur. Tek ram ise yeni bir ram bulup öyle dene)
Ekran kartından olabilir(ekran kartını çıkarıp onboard da çalıştırmayı dene)
Psu kaynaklı olabilir ama sanmıyorum psu kaynaklı olsun fanlar dönüyor diyosun psu olsa pc çalışmaz. Belki güç yettirmiyordur. Oda mantıksız ama olabilir
İşlemciden olabilir. Teknik servis gerektirir
Anakart sorunları olabilir onu kontrol etmek zor . Ancak bir tamirciye baktırırsın.

Son düzenleme:
Tarifiniz yetersiz olması sebebi ile şu an benim aklıma gelen en kolay ve en göze çarpan detay monitörün ya kapalı yada sorunlu olabileceği. Sorun bulmada kolaydan zora doğru gitmek açısından öncelikle bu yönde kontrollerinizi yapın. Kablonun monitöre ve ekran kartına giren taraflarını sağlam şekilde yerlerine oturuyor mu diye kontrol edin. Gerçekten monitördeyse sorun TV yada başka bir monitörle deneyin.
Aldığınız hata No Signal ise ki erkana görüntü gelmiyor şeklinde tarifle ilk akla gelen hiçbir zaman bu olmaz ona göre çözüm odaklı arayışlar devam eder.

Tekrar merhaba arkadaşlar anakarttan şüpelendiğim için tamire götürdüm bilgisi olan arkadaşlar varsa diye yazmak istedim anakartimin kuzey köprüsünde sıkıntı varmış değişim ve işçilik için biraz pazarlıkla 100 liraya anlaştım. Sizce bu kadar eder mi yoksa fiyat makul mü ? Anakart : Asus M5A99FX Pro R.2 modeli bu arada yukarda sistemi soran arkadaşlar olmuş onları da yazayım. Her ne kadar problemin anakarttan olduğunu anlamış olsakta ;

ASUS M5A99FX Pro R.2
ASUS RX 460 Dual 2 GB OC
AMD FX 6300 işlemci
Kingston HyperX 2x8 16 GB DDR3 RAM
FSP 500 watt 80 güç kaynağı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı