Oktay Aydın
Hectopat
Yardım isteyen kişiler bütün donanım bilgilerini vermek zorundadır. Eğer ben bunla uğraşaşmam diyen onun da kolay yolu var, Aida64 ile HTML raporu oluşturup raporu upload edip bizle paylaşın.
Ayrıca bütün parçaları her foruma bakarak değiştirmek akıl karı değilİlk önce yazılımsal unsurlara sonra bios ayarlarına vs bakmak lazım. Kablolamadan da sıkıntı olabilir, çünkü bunları birbirine bağlayan kablolardır.
Ek olarak güç kanağı da olabilir çünkü güç doğru gitmediği veya kalitesiz sağlam olmayan kalolar da sorun çıkartır. Testleri yapıp sonra kontrolü yapmanız ve sonrasında değişim yapılacaksa yapılması lazımdı.
Sistem bileşenlerini bilmeden nasıl yorum yapılabilir ki?Sistem bileşenlerini değiştirdiğim için yazamamıştım.
Bu arada parçaları forumlara bakarak değiştirmedim. Kendim bilgisayarcıyım hatanın hangi parçada olduğundan emin olmak için değiştirdim fakat hatayı bulamayınca bilgisayarcı diğer arkadaşlardan da bilgi alamayınca forumlarda sorunun ne olduğunu ve nasıl çözeceğimi aramaya başladım. Forumlara en son kendim başaramazsam sorunu gidermeyi o zaman bakıyorum.
Sistem bileşenlerini bilmeden nasıl yorum yapılabilir ki?
Buraya konu açıyorsun eyvallah. Senden bilgi istiyoruz yazdıklarına bir bak. HDD, anakart gibi bileşenleri değişmişsin yahu kardeşim ben nereden bileyim hangi marka veya modeli kullandığını. "Umarım bu forumda bu işi çözeriz" diyorsun, bu şekilde olmaz! Soğutma sistemi değişmek, ekstra fan eklemek ve termal macunları değişmek bunları yapmadan önce, işlemci sıcaklığına, GPU sıcaklığına baktınız mı? Bakmadıysanız neden yaptınız?Arkadaşlar çok bilen çok yanılır. Size 10'larca madde yazdım anlatmaya çalıştım. Sistem bileşenlerinin tamamını değiştirip yine denedim yine aynı hatayı aldım. Şimdi değiştirdim parçalarıda tek tek yazayım mı yani. Hard diski, anakartı ( 3 kere ), ramleri, powerı, işletim sistemini ( 3 kere olmakla beraber windows 8.1 dahil ), ekran kartını farklı farklı marka modellerle değiştirerek denedim ama aynı hatayı alıyorum. Ben zaten arıza onaırm işleri ile ilgileniyorum. Bu öyle sıradan ( en azından benim gibi ) kişiler tarafından çözülecek bir arıza değil. Ben daha profesyonel ( sistem bileşenlerinin bu hatayla alakası olmadığını bilen ) kişilerin fikir, görüş ve önerilerini bekliyorum.
Buraya konu açıyorsun eyvallah. Senden bilgi istiyoruz yazdıklarına bir bak. HDD, anakart gibi bileşenleri değişmişsin yahu kardeşim ben nereden bileyim hangi marka veya modeli kullandığını. "Umarım bu forumda bu işi çözeriz" diyorsun, bu şekilde olmaz! Soğutma sistemi değişmek, ekstra fan eklemek ve termal macunları değişmek bunları yapmadan önce, işlemci sıcaklığına, GPU sıcaklığına baktınız mı? Bakmadıysanız neden yaptınız?