PC boştayken fazla GPU kullanımı

Makaleler
6
Merhabalar öncelikle. Görev yöneticisini boşta açtığım zaman GPU kullanımı %20-40 arası seyrettiğini görüyorum ve arkada bu kadar kullanılmasını gerektirecek işlem yapıldığını düşünmüyorum. Twitter, Twitch, Discord, Battle.net ve Steam açıkken bu kadar kullanması normal mi? Web tarayıcım Opera gx. Donanım hızlandırmasını kapatıp denedim fakat sonuç aynı bir şey değişmedi. Sizde durumlar nasıl? Bir de boşta fazla kullanım olsa dahi kartın çekirdek ve bellek frekansı artmıyor, 35 derece civarı kalıyor. Mining virusu falan mı diye düşündüm de öyle olsa bu durum olmazdı sanırım.

gpu.png

msi.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Mining virüsü olabilir. Virüs taraması yapmanızı öneririm.
Tarama yaptığımda bir şey çıkmıyor. Görev yöneticisinden de baktığımda garip bir şey yok arkada çalışan. Oyunlarda fark ettiğim bir performans düşüşü de yok ama boşta çok kullanım artıyor garip şekilde çözemedim. GPU'yu hangi uygulama ne kadar kullanıyor bakabileceğim yer var mı? Görev yöneticisinde sadece CPU görünüyor.

Eğer internet tüketecek herhangi bir program açık değilse ve internet kullanımı görğnüyorsa ki resminde öyle :) verilerini kayıt edilen bir ip adresine gönderen Casus yazılım olabilir. Anlık internet kullanımlarına bir böz atmalısın.

Merhabalar öncelikle. Görev yöneticisini boşta açtığım zaman GPU kullanımı %20-40 arası seyrettiğini görüyorum ve arkada bu kadar kullanılmasını gerektirecek işlem yapıldığını düşünmüyorum. Twitter, Twitch, Discord, Battle.net ve Steam açıkken bu kadar kullanması normal mi? Web tarayıcım Opera GX. Donanım hızlandırmasını kapatıp denedim fakat sonuç aynı bir şey değişmedi. Sizde durumlar nasıl? Bir de boşta fazla kullanım olsa dahi kartın çekirdek ve bellek frekansı artmıyor, 35 derece civarı kalıyor. Mining virusu falan mı diye düşündüm de öyle olsa bu durum olmazdı sanırım.

Eki Görüntüle 547232

Eki Görüntüle 547233

Hocam 1 sene geciktim biliyorum ama affedin artık:) benzeri bir durum bende de var. Büyük ihtimalle Battle net Launcher'i kullanıyor görev yöneticisinde işlemler bölümünde gösteriyor hangi uygulamanın ne kadar GPU kullandığını.

1616665801322.png

Bazen 20 oluyor bazen 0 siz genede bir tarama yaptıysanız sizin iyiliğinize.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı