PC çalışıyor ama görüntü yok

Derinjack3

Decapat
PSU yanmıştı değiştirdim. Bu defa görüntü gitti. Anakart arızalı olduğunu öğrendim. Servise verdim. Tamir edildi. Taktım hala görüntü yok. Ne yapmalıyım?

R
PSU kaynaklı olmayabilir bir çok benzeri hatta üst sistemlerde 500 kullanılıyor. Hemen umutsuzluğa kapılmayalım. İşlemciyi siz mi taktınız takarken pinlere zarar vermiş olabilir misiniz? Tekrar söylüyorum statik elektrik boşaltıp bellekleri söküp tek tek deneyin.
Statik elektriği boşalttım. Ramleri silgiyle sildim. Slot değiştirdim. Durum aynı
Peki PSU ne marka?

A
R
Statik elektriği boşalttım. Ramleri silgiyle sildim. Slot değiştirdim. Durum aynı

Acaba psu kablolarında herhangi bir temassızlık olabilir mi?
PSU'nun marka ve modelini belirtir misin?

Monitörünüz VGA girişlimi dönüştürücü mü kullanıyorsunuz, ekran kartına takmanız gereken girişi anakarta takmadığınıza emin olun. Ekran kartına taktığıunız kablonun yerine sağlam ve tam olarak oturduğuna emin olun bazen yanıltabiliyor.

Monitörünüz VGA girişlimi dönüştürücü mü kullanıyorsunuz, ekran kartına takmanız gereken girişi anakarta takmadığınıza emin olun. Ekran kartına taktığıunız kablonun yerine sağlam ve tam olarak oturduğuna emin olun bazen yanıltabiliyor.
Dönüştürücü yok.
Hdmı ekran kartına takılı. Hatta karttaki iki slota da denedim sonuç aynı.
Ekran kartının vidasını fazladan sıktım.
Kabloyu bastırdı. Sonuç hala aynı

Servisten geldi demişsiniz anakart ne kadar kaliteli iş yapacakları tartışılır. Cmos reset deneyin bir de o şekilde çözüm olmaya çalışın.
Nasıl yapılır bilmiyorum. Forumda görmüştüm cmosu .kılavuzda nasıl yapılacağı vardır diye söylüyorlardı. Ama anakartın kutusunda ilk aldığımdan beri kılavuz yoktu. Muhtemelen montajı yapan vatan yetkilisi kaybetti.
Servisten geldi demişsiniz anakart ne kadar kaliteli iş yapacakları tartışılır. Cmos reset deneyin bir de o şekilde çözüm olmaya çalışın.
Şimdi araştırdım pili çıkartmamı söylüyordu. Ben zaten çıkartıp beklettim ona rağmen hala aynı.hatta ben pilsiz halde çalıştırdım durum yine aynı.

Yabancı forumlarda anakart CPU uyarı ışığı sorununun farklı bir BIOS yüklenerek çözüme kavuşacağından bahsedilmiş.
Tabii sen daha iyi bilriisn ama cpu ışığı yanmıyor galiba diğerleri yanıyor. Sorunu anlamış değilim, zaten
anakartın arızalı olduğu kanısına nereden varmıştınız servis bu sebeple neyi onardığını söyledi?
Anakart arızası o tamirci söyledi muhtemelen anakartta sıkıntı var dedi ama servisin sitesinde ekte belirttiğim gibi onlar da sorunu görüntü yok olarak bulmuşlar
anakartın arızalı olduğu kanısına nereden varmıştınız servis bu sebeple neyi onardığını söyledi?
Bu da servisi kağıdı
Bu da servisi kağıdı

Dosya Ekleri

• IMG_20200509_173221.jpg
    IMG_20200509_173221.jpg
    171,9 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20200509_161910.jpg
    IMG_20200509_161910.jpg
    168,6 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20200509-182543.jpg
    Screenshot_20200509-182543.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 15890380334286028827740073313103.jpg
    15890380334286028827740073313103.jpg
    710,2 KB · Görüntüleme: 44
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı