PC çok kasıyor

S2000

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta gördüğünüz gibi tatile gidip geldim ve geldiğimde sistemde ağır donmalar kasmalar vesaire mevcuttu format atıp tekrardan denediğimde sorun hala aynı devam etmekteydi hala da çözüm yolu arıyorum yardımcı olabilecek var mı?

Hocam kasma zamanla açılmaya başlar telaş etmeyin. İşlemci vs tam MHz veya GHz'lerinde çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
İşlemci sıcaklığı baya yüksekti temizlemeden önce şuan da biraz daha stabil ayrıca RAMleri kontrol ettiğim de bir tanesinde bakırı yanmış sanırsam kurşun kalem ile üstüne baskı yapıp tozunu sürdüm şuan da takılı

Hocam kasma zamanla açılmaya başlar telaş etmeyin. İşlemci vs tam MHz veya GHz'lerinde çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Cihaz laptopsa batarya söküp çalıştırmayı (eğer dışarıdan sökebiliyorsanız sökemiyorsanız şarjı komple bitirin) eğer kasaysa ve PSU açık bırakıp gittiysen bir 1-2 saat PSU kapatıp dinlendir sonra aç enerji birikimi olmuş olabilir.

İşlemci sıcaklığı bayağı yüksekti temizlemeden önce şu an da biraz daha stabil ayrıca RAM'leri kontrol ettiğim de bir tanesinde bakırı yanmış sanırsam kurşun kalem ile üstüne baskı yapıp tozunu sürdüm şu an da takılı.

Hocam keşke bastırmadan silgi ile silseydiniz o RAM'i çıkarıp sisteni çalıştırın öyle deneyin.

Cihaz laptopsa batarya söküp çalıştırmayı (eğer dışarıdan sökebiliyorsanız sökemiyorsanız şarjı komple bitirin) eğer kasaysa ve PSU açık bırakıp gittiysen bir 1-2 saat PSU kapatıp dinlendir sonra aç enerji birikimi olmuş olabilir.
Yok cihaz laptop değil PSU'yu hocam bi 8 saat açmadan da dinlendirdim yeniden denedim de sorun aynı

Hocam keşke bastırmadan silgi ile silseydiniz o RAM'i çıkarıp sisteni çalıştırın öyle deneyin.

Çünkü o bölgeler hassas parçalarla dolu RAM'e zarar vermiş olabilirsiniz dirençlere vs denk getirmeden ve bastırmadan sarı bölgeyi silgiyle temizlemeyi deneyin olmazsa farklı bir RAM ile deneyin.

Birden fazla RAM varsa direk sökülü çalıştırın eğer tek ramse yukarıdaki işlemi yapıp takın öyle deneyin.

1. nesil işlemci hocam ne beklersiniz?

Konuyu zamanında PC'nin eski olduğunu fark etmeşim ama cihazda SSD olmadığını fark etmemişim. Cihaz Windows 10 ise HDD ile aşırı kasar işlemci fark etmeksizin.

Haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı