Çözüldü Pc Çok Uzun Sürede Açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yıl 2014 oldu hata 2015 olmak üzere hala "tam çözüm format" diyenler var. İkide bir format atma zorunluluğu eski Windowslara (özellikle Win 9X'e, XP bile o kadar sık format istemiyordu) özgü bir durum.

Sorununa gelince:

1/Hızlı açılan işletim sistemi istiyorsan Windows 8.1'e geçmelisin.

2/HDD'nin S.M.A.R.T verilerine bak, hata taramasından geçir, disk birleştirme yap. Windows içindeki disk birleştirici yerine defraggler gibi kaliteli bir üçüncü parti yazılım önerebilirim.

3/Ayrıca sistem özelliklerini de belirt. Mesela RAM miktarı ne kadar?

Benimde vardı öyle bir sorunum ama senin sorunundan farklımı bilmiyorum. İlk başlarda 30 sn 50 sn daha sonra 2 dk yı buldu. Bir gün den sonra kasadan ses geliyor fakat hiç açılmıyordu. Kasada donanımda sorun var sanıyordum monitorde sorun varmış. Açtım içini 3 tane kondansatör şişmiş onları değiştirdim pc düzeldi. Açılması da normale döndü.

Bios ekranına gelip ayarları Default yapmayı deneyebilirsin. Bunun haricinde Başlat > Ara> msconfig > Hizmetler > Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusuna tıklayarak > Tümünü devre dışı bırak > Uygula > Tamam , adımlarını izleyerek açılışta çalışan programları devre dışı bırakabilirsin.

Hepinize teşekkürler sorunu çözdüm arkadaşlar, bioslar'dan advenced menüsü altında device modes vardı o seçenek high speed'de idi automatic yaptım ve artık pc 18-25 saniye arası açılıyor, rekor 18 bu sefer çok hızlı oldu galiba :D. Sanırsam high speed olunca PSU yetersiz kalıyordu 120W çünkü kendisi casper saolsun. Siyah ekranda ben önceden tema kurmuştum onun başlangıcında tema'nın adı çıkıyordu temayı silince böyle kalmış artık parçalardan dolayı yani zaten format atarım yakında kurcalamaya gerek yok neticede sistem dosyası.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı