PC donması ve 02 Debugled hata kodu

dakamon

Megapat
Daha fazla  
Anakart; Asus Z170 Deluxe Anakart
PSU: Corsair 750M

Herkese selamlar. Sorunumu anlatayım. PC'yi açıp 1,5 saat kadar kullandıktan sonra bir anda dondu ve akabinde ne oluyor diye debug lede baktım ve 02 nolu kodu gördüm. Reset attım. Bu sefer de masaüstü açıldıktan 1-2 dk içerisinde dondu PC ve yine 02 nolu kod yazıyordu. Tekrar reset attım bu sefer de masaüstü açılana kadar 1-2 defa kendiliğinden reset attı yine dondu yine 02 kodu. Bu senaryo tekrar edip durdu.

Bende başladım araştırmalara RAM'lerin yerini değiştirdim. Anakart güç bağlantılarını söküp yeniden taktım. BIOS deriverini eski tarihlisiyle değiştirdim. Ne yaptıysam olmadı. En son anakartı servise göndermekten başka çarem kalmadı. Yabancı forumlarda anakarttan dolayı olabileceği yazmaktaydı. PSU sorunu da olabilir diyenler vardı. Yarın Anakart servise gitmek üzere kargolanacak. Eğer anakart sorun yoktur diye geri dönerse PSU yu servise göndereceğim. Umarım sorunum çözülür. Siz ne düşünüyorsunuz anakarttan mı yok sa PSU dan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atıp temiz bir windoews 10 kurulumu yaptınız mı ? RAMleri değiştirmeseydiniz RAM derdim. Anakartta sorun olabilir gibi geliyor.

Format atıp temiz bir windoews 10 kurulumu yaptınız mı ? RAMleri değiştirmeseydiniz RAM derdim. Anakartta sorun olabilir gibi geliyor.

Asusa anakartı gönderdim. Geri dönüş yaptılar 2 gündür anakartınızı sistemimize bağladık ve çalışır durumda bıraktık. Sürekli zorlayacak işlemler yaptık benchmark programlarıyla. Hiçbir sıkınıtıyla karşılaşmadık dedi. Hatta bendeki işlemciyi kullanmışlar testte. Anakart geri geliyor.

Şimdi PC yi kullandığım priz deki voltaj 210-212 volt arasında kalıyor. Normal çalışan pirizlerde 220 yi geçiyor. Bir ihtimal bundan kaynaklı olabilir dedim. Anakart gelince sisteme bağlayıp düzgün çalışan prizle denicem. Sorun devam ederse bu sefer PSU ve Ramleri servise göndericem açıkçası. Böyle böyle tek tek deneme yanılma ile sorunu çözebilirim inşallah.

Evet arkadaşlar. Bu akşam itibariyle sanırım sorunun kaynağını bulmuş bulunmaktayım. Anakartım servisten sorun yoktur diyerek geri geldi ve sisteme tekrar monte ettim. Ardından birsürü çalıştırma senaryosu denedim. Hard disk söktüm ram söktüm fan söktüm falan. Olmadı. En son Bir yerden işlemci bulup denedim ve çalıştı PC. Sorun benim işlemcimdeymiş. Başka işlemci ile sistem çalıştı sorunsuz. Yarın servisi arayıp sorunu söyleyip işlemciyi kargolamak istiyorum. Yarın ola hayrola.

İşlemciyi servise göndermiştim. Yenisiyle değiştirmişler. Bundan sonra ne olur ne olmaz diye usp sipariş ettim bir de. Umarım bir daha bir sıkıntı yaşamam. 2-3 haftadır pc yi kullanamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı