PC ekran kartı güncellemesinden sonra bozuluyor

Loreen

Centipat
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
10
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar. Benim şöyle bir sorunum var. Bilgisayara format atmam gerekiyordu. Bende USB'den temiz kurulum yaparak Windows 10 yükledim. Sonra driverlari, Windows Update'lerini falan yaptım. Fakat ekran kartı driverini yaparken fan çok hızlı dönmeye başladı. Bende kurulum bitmesini bekledim. Ardından bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştım. Ekran kapandı fakat fanlar hala şiddetli bir şekilde çalışmaya devam ediyordu. Bende mecburi olarak fişten çekmek zorunda kaldım. Tekrar bilgisayarı açmaya çalıştım. ASUS yazısından sonra ekran simsiyah oluyor ve fanlar yine şiddetli bir şekilde çalışıyor. Bazen Windows açılıyor bazen ise açılmıyor. Bilgisayarı kapat veya yeniden başlat dediğimde ekran kapanıyor fakat fanlar yine aynı hızda çalışmaya devam ediyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenli Mod'a girmeyi deneyin oraya girebiliyor musunuz? Eğer girebiliyorsanız DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve üreticinin web siteinden en güncel WHQL sürümünü indirin. Öyle yaptıysanız önceki sürümleri deneyin.
 
Zaten format attım. Sorun çözülmedi. Windows ayarlarından da sıfırladım. Sorun hala devam ediyor.

Windows'u ilk kurduğum zaman zaten ekran kartı aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Gözükmediği zaman bir sıkıntı olmuyor. Her ne zaman güncellesem böyle bir sıkıntı oluşuyor. Sanırım ekran kartım çöp oldu.
Dediğiniz gibi ekran kartı bozulmuş olabilir. Ekran kartı değiştirip tekrar deneyin. Yakınlardaki internet kafelerden deneyebilirsiniz.
 
Windows'u ilk kurduğum zaman zaten ekran kartı aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Gözükmediği zaman bir sıkıntı olmuyor. Her ne zaman güncellesem böyle bir sıkıntı oluşuyor. Sanırım ekran kartım çöp oldu
Dediğiniz gibi ekran kartı bozulmuş olabilir. Ekran kartı değiştirip tekrar deneyin. Yakınlardaki internet kafelerden deneyebilirsiniz.
Maalesef laptop olduğu için onu da deneyemiyorum.
 

Geri
Yukarı