PC ekran kartını capture Card olarak kullanmak

alperengalip

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2019
Mesajlar
613
Çözümler
5
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Fotoğraf makinemi PC'de weccam olarak kullanmak istiyorum. USB capture kart kullanmadan GTX1650 GPU'ya bağlı HDMI porta taksam, kamerayı GPU'yu capture kart olarak kullanabilir miyim?
 
Eski ekran kartlarında "Video IN" portu olurdu. Harici görüntü kaynağını ekran kartı üzerinde pass-through yapabilmek için. Son 15 yıldır üzerinde Video In portu olan ekran kartı görmedim.

Video In portu olmadan GPU'yu capture cihazı olarak kullanamazsınız.
 
HDMI portu görüntüyü dışarı vermek için tasarlanmıştır (bilgisayarlardaki HDMI out portudur). Bu yüzden bu şekilde kullanamazsın fakat usb kablo ve kameranın yazılımı ile yapabilirsin diye biliyorum.
 
Cihaz Canon SX510 HS USB'den sadece veri aktarımı yapıyor. Bilgisayarım da notebook üzerinde 1 adet HDMI portu 1 adet typec portu var Type-C portundan HDMI bağlasam sonuç değişir mi?
 
Cihaz Canon SX510 HS USB'den sadece veri aktarımı yapıyor. Bilgisayarım da notebook üzerinde 1 adet HDMI portu 1 adet Type-C portu var Type-C portundan HDMI bağlasam sonuç değişir mi?

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama Type-C'den görüntü aktarımı olduğu için HDMI to Type-C kablosu kullanarak yapabilirsiniz diye biliyorum tabii ama bu kablolarda genelde çok kaliteli görüntü aktarımı olmuyor veya çoğunun içine görüntüyü aktardığı kart sıkıştırılmaya çalışılıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-02-05 224246.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-05 224246.png
    67,7 KB · Görüntüleme: 18

Yeni konular

Geri
Yukarı