PC görüntü vermiyor

Ksenon

Hectopat
Daha fazla  
BIOS'tan yanlışıkla Legacy Support ve Security'i devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayar kendini tekrar açtığında altı uzun bip sesi gelmeye başladı ancak görüntü yoktu. Sonra RAM'ler ile oynayınca bip sesi kesildi ama hala görüntü gelmiyordu. Daha sonra BIOS pilini çıkardım bir süre bekledim ve yenisini taktım ancak sorun düzelmedi. VGA kablosuyla da oynadım onda da sıkıntı yoktu. Sonra işlemcinin fanını söktüm ve işlemciye dokunduğum zaman aşırı sıcak olduğunu fark ettim. Zaten normalde PC açılırken F1 hatası veriyordu sonra F1'e basınca açılıyordu. Anakarta da baktım, kondansatörlerde de sıkıntı yoktu. Sadece işlemcinin termal macuna ihtiyacı var gibi görünüyor, sizce sorun neyden kaynaklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan yanlışıkla Legacy Support ve Security'i devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayar kendini tekrar açtığında altı uzun bip sesi gelmeye başladı ancak görüntü yoktu. Sonra RAM'ler ile oynayınca bip sesi kesildi ama hala görüntü gelmiyordu. Daha sonra BIOS pilini çıkardım bir süre bekledim ve yenisini taktım ancak sorun düzelmedi. VGA kablosuyla da oynadım onda da sıkıntı yoktu. Sonra işlemcinin fanını söktüm ve işlemciye dokunduğum zaman aşırı sıcak olduğunu fark ettim. Zaten normalde PC açılırken F1 hatası veriyordu sonra F1'e basınca açılıyordu. Anakarta da baktım, kondansatörlerde de sıkıntı yoktu. Sadece işlemcinin termal macuna ihtiyacı var gibi görünüyor, sizce sorun neyden kaynaklı?
Aslında cevabını kendin vermişsin işlemci bazlı sorun var gibi duruyor. Macunu yenileyerek deneme yapmanı öneririm.

İşlemcinin sıcaklığını ölçebilme fırsatın var mıdır? Ve bir de işlemcinin markası nedir?
Sıcaklığı ölçebilecek ekipmanım yok. İşlemcinin modeli i7 3770.
Bence biraz bekle işlemci soğusun biraz sonra dene.Az da olsa görüntü verirse macun şart.
İşlemciyi soğutmayı denedim sonuç aynıydı yine.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı