PC Güvenliği İçin Ne Yapılabilir?

Jessie26

Hectopat
İki aydır açmadığım bilgisayarımı birkaç dakika önce açtım ve tarayıcıya girdiğimde oturumumun kapalı olduğunu gördüm. Biraz bekledikten sonra internet bağlantısını kesip Defender'dan tarama başlattım. Sürekli içimde bir tedirginlik var ya bir şey olursa diye içindeki dosyalara falan. Güvenlik için ne yapmamı önerirsiniz? Windows 10 ancak Kasım veya Aralık ayından beri güncelleme yapmadım. Görev yöneticisinde gördüğüm ve bilmediğim şeyler olduğunda bağlantıyı kesip direkt tarama başlatıp ne olduğunu araştırıyorum, bu seviyeye geldim artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun yoktur. Zaten kullanmamışsınız. Her şeyden önce, nereye girdiğinizi bilin ve saçma sapan yerlerden uzak durun.
Dediğinizi anlıyorum fakat gerçekten hiçbir şey yapmadığım halde böyle şeyler oluyor; bilgisayarın interneti birden durduk yere kesildi ve ardından "Microsoft Malware Protection C..." isimli bir şey görev yöneticisinde belirdi ve CPU'nun %70 ila %80'ini kullanmaya başladı. Ben de direk fişini çektim. Bunlardan dolayı diyorum ben.

Sizin mesele paranoyaklık derecesine gelmiş. Sakin ol şampiyon bu kadar takma kafana.

Güvenliği sağlamak istiyorsanız ilk önce yapmanız gereken şey Defender'den başka güçlü bir AV kurmaktır. Ayrıca tarayıcılarınızda reklam engelleyeci yazılımlar kullanmanız virüs bulaşma olasılığını azaltacaktır.

Güvenlik için ne yapmamı önerirsiniz?

Bunun cevabı çok uzun ve ayrıntılı. Kısa ve en önemlilerinden birkaç başlık yazmak gerekirse;

* Güvenlik konusunun en önemli başlığı bilgidir. Bol bol okuyun ve araştırın.
* İleride bazı sorunlar oluşabileceğini hesaba katarak işletim sisteminizin bir kopya CD/DVD'sini bulundurun. Bir onarma disketi oluşturun.
* Kayıt defteri yedeğiniz her zaman olsun.
* İşletim sistemi ve kullandığınız yazılımların güncel olmasına dikkat edin.
* Mutlaka bir antivirüs,güvenlik duvarı ve antimalware kullanın.

Arkaplanda Defender tarama yaptığından bu şekilde kullanım oranı görünüyordur. İnternet bağlantısını kesip tarama yapmanın bir manası yok. Zararlı girdiyse şimdiye kadar çoktan verilerini göndermiştir.

Yapman gereken Windows'u güncellemen. Defender yerine kaliteli güvenlik yazılımı kurman.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı