Kendim DualShock4 replikası kullanıyorum ve arkadaşların belirttiği gibi biraz sorunlu gibi gelebilir. Emülasyon gerçeğinin yerini tutmaz ama yine de girişleri Xinput'a çevirebilirsiniz. İnternette bulacağınız ucuz DualShock ve Xbox 360 kolları da %99 replikadır. Malesef replika ürünler pek kaliteli olmadığı için kısa sürede drift sorunu ile yüzleşmenize sebep oluyor. Ben 450TL'ye replika bir DS4 aldım ve aldıktan 3 ay sonra drift sorunu yaşadım, arkadaşlarım yaklaşık 1 ay sonra sorun yaşamaya başladılar. Çözümü için 1 litre izopropil alkol aldım 150tl civarına ve içini açıp temizledim. Çok zor değil ama uzun ömürlülük sağlıyor. Neredeyse 2 yıldır drift sorunu çekmiyorum. Düşük bütçede yapılabilir şeyler ama yine de pek önermem. Karar sizin, ikinci el almak isterseniz de drift sorunları yaşayabilirsiniz ve temizlik ile uğraşmak zorunda kalabileceğinizi bilin istiyorum. Ciddi ve uzun ömürlü bir cihaz istiyorsanız, orijinal cihazlara yönelmelisiniz. Bilindik markalardan 2000-3000TL arasına geleneksel bir kontrolcü de alabilirsiniz, 2000TL civarlarına Hall-Effect joystiklere sahip bir kontrolcü de alabilirsiniz. 2 replika DS4 ile de üzülmeyeceğinizi umuyorum. Kısa süreli arkadaş ziyaretinde beraber oyun oynatır ama uzun ömürlülük için ek eylem gerektirebilir. Ayrıca replikaların orijinal cihazlar kadar düzgün okuma yapmadığını, kör nokta olmasa da akıcı bir oyun deneyimi sunmayacağını bilin. Halen bu konuda biraz canım yanmıyor değil