PC için ücretsiz virüs programı önerisi

Ben de 70 veriyorum her sene norton™ Security standart sürümüne. Otomatik yenilemeyi uzatırken 180 TL gibi bir ücrete çıktığı için iptal ediyorum. Üyeliğim bittiği gün 70 TL'ye tekrar satın alıyorum. Bana bunu Norton müşteri hizmetlerinden söylediler :D bir sorun olmuyor bu yöntemle.

Norton kaliteli bir güvenlik yazılımı ama yanlış tespit oranı çok yüksek.

Hemen hemen tüm yazılımlar false alarm verebiliyor. Ama birkaç küçük ayar ile dediğin şeyi hiç yaşamıyorum. Güvenliğinden emin olduğum klasör veya uygulamaları dışlama listesine ekliyorum. Bir de internete ilk kez giriş yapacak olan programların iznini bana sorduğu için bilgim haricinde hiç bir şey internete bağlanamıyor. Beni aslında en çok güvende hissettiren de bu.

En sonunda beni anlayan biri. Nedense Norton'a bir ön yargı var. Ben en son 15 16 sene önce kullanıyordum. Sonra hep saçma şekilde kimseye de önermeyeceğim korsan şekilde kullanımlara yöneldim. Sonrasında artık daha güncel ve yenilikçi bir Norton yaklaşımı görünce hele ki fiyatı da halen 3 senedir aynı, kullanmaya karar verdim ve ne güvenilirliği gerçekten çok ama çok şaşırtıyor. Firewall kesinlikle bence olmazsa olmaz bir şey. Hesap çalınmaları, mining virüsleri falan ne varsa hiçbiri henüz bana işlemedi.

Eskiden hem Norton web, Kaspersky web, Malwarebytes web korumasını kullanırdım,

Norton sitenin yanında kırmızıyla virüs var derken Kaspersky yeşil ile virüs yok güvenilir diyordu tıkladığım zaman Malwarebytes sitenin açılamsını engellerdi. Malwarebytes'i kapattığımda.

Kaspersky'da siteye tıkladığımda engellerdi Norton'da.

3 üde sağlam ama Kaspersky yanlış gösteriyor virüs yok diyor tıkladığımda virüs uyarısı verip sitenin açılmasını engelliyor.

Ha bu arada ben 1 yıl filan Kaspersky Premium kullandım ücretsiz olarak, PC'den kaldırıp farklı bir e-posta ile giriş yaptığımda 30 günlük deneme veriyordu her seferinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı