PC ilk açıldığında görüntü gelmeme sorunu

GorkemKazak

Kilopat
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
137
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. GT 1030 Ekran kartım var. Güncel driverler kurulu. Bilgisayarı ilk açışımda Windows yükleme ekranından sonra ekran gelmiyor ve monitöre görüntü gelmiyor. Aynı sorun Bilgisayarı 2-3 saat kapalı tuttuktan sonra yeniden tekrarlıyor. Siyah ekranda kalma gibi bir sorun söz konusu değil monitörden görüntü kesiliyor. Ancak Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Windows yükleme ekranından sonra sorunsuz ekran geliyor ve sıkıntısız şifre ekranı geliyor açılıyor. Bunun nedeni nedir? Her gün bilgisayarı ilk açışımda reset atmaktan bıktım. Bugün format attım aynı sorun devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hortlatıyorum ama bende birebir aynı sorunu yaşıyorum çözümü bulabildiniz mi ?
bu muhtemelen biostaki energy saving modundan kaynaklanıyor yani tüm bileşenlerden elektriği çekiyor pc hiçbirine elektrik gelmiyor uzun süre ve önce kasa açık olunca sonra monitörü açtığınızda görüntü gelmiyor olabilir bende aynen o şekilde oluyor ve şuan deneyeceğim çünkü bunu kapatınca sorunum çözülmüştü kaç aydır yoktu tekrar açınca tekrar aynı sorun olmaya başladı

Farklı bir GPU ile sorunum çözüldü işin garip yanı ise sorun yapan GPU başka PC de sorunsuz :)
yeni aldığım rtx 2060 da aynı sorun var dicem de demiyorum çünkü biostan kaynaklı bir sorun gibi duruyor bir ayarın enerji tasarrufuna geçmesi sonucu oluşan probleme benziyor . çünkü öyle bir problem ki bazen klavyenin rgb leri yandığı halde tuşlar basmıyor bazen ekran gelmiyor bazen sistem açık olduğu halde ne klavyenin rgb leri geliyor nede ekran geliyor bunun biostaki bir ayardan kaynaklandığını düşünüyorum sistemim yeni güç kaynağı ram ekran kartı sistem windows 11 anakart z490 işlemci i5 11400F fastboot kaynaklı olabilir energy saving kaynaklı olabilir veya bir donanımın uykuya geçmesi kaynaklıda olabilir ama ben fastboot dan şüpheleniyorum çünkü pc kapansa bile bazı donanımlar hazırda bekliyor daha hızlı açılmak için ve bir hata olduğunda bazı bileşenler devreye giremiyor bundan kaynaklı bazen klavye bazende görüntü gelmeyebiliyor inşallah tahminim doğrudur fastboot u kapatıyorum uzun bir süre deneyimleyeceğim unutmazsam sonucunu buraya yazarım
 
Son düzenleme:
Bu muhtemelen BIOS'taki energy saving modundan kaynaklanıyor yani tüm bileşenlerden elektriği çekiyor PC hiçbirine elektrik gelmiyor uzun süre ve önce kasa açık olunca sonra monitörü açtığınızda görüntü gelmiyor olabilir bende aynen o şekilde oluyor ve şu an deneyeceğim çünkü bunu kapatınca sorunum çözülmüştü kaç aydır yoktu tekrar açınca tekrar aynı sorun olmaya başladı.

Yeni aldığım RTX 2060 da aynı sorun var diyeceğim de demiyorum çünkü BIOS'tan kaynaklı bir sorun gibi duruyor bir ayarın enerji tasarrufuna geçmesi sonucu oluşan probleme benziyor. Çünkü öyle bir problem ki bazen klavyenin RGB'leri yandığı halde tuşlar basmıyor bazen ekran gelmiyor bazen sistem açık olduğu halde ne klavyenin RGB'leri geliyor ne de ekran geliyor bunun BIOS'taki bir ayardan kaynaklandığını düşünüyorum sistemim yeni güç kaynağı RAM ekran kartı sistem Windows 11 anakart Z490 işlemci i5 11400F Fastboot kaynaklı olabilir energy saving kaynaklı olabilir veya bir donanımın uykuya geçmesi kaynaklıda olabilir ama ben Fastboot'dan şüpheleniyorum çünkü PC kapansa bile bazı donanımlar hazırda bekliyor daha hızlı açılmak için ve bir hata olduğunda bazı bileşenler devreye giremiyor bundan kaynaklı bazen klavye bazen de görüntü gelmeyebiliyor inşallah tahminim doğrudur Fastboot'u kapatıyorum uzun bir süre deneyimleyeceğim unutmazsam sonucunu buraya yazarım.

Hocam hafiften konuyu hortlatıyorum ama Power saving modu MSI anakart BIOS'undan nasıl kapatılacağına dair bir bilginiz var mı?
 
Hocam bende de Gigabyte anakart var ve benzer bir sorun yaşıyorum bu konu gibi, bulabildiniz mi siz Power saving mode kısmını? BIOS'u kurcaladım ama göremedim bende.

İnternette araştırdım ama bulamadım hocam.
Edit: Hocam Windows güç ayarlarından "nihai performans" modundan "dengeli" moda aldım ve hızlı başlatmayı açtım ve sorun çözüldü. Belki sen de böyle çözersin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı