PC in Desk Projesi

Eski kasadan kesmeyi düşünmüyorum.
Senin masanın görsellerini atabilirmisin.
Metal yapı olarak nasıl durduğunu merak ettim.
Çoktandır müsait değildim. Geç cevap için kusura bakma. İşte benim aliminyum masam. Tabi dandik telefonla çektiğim için custom soğutma boruları bile görünmüyor. Işıklarda öyle parlak değil net aslında. Hiç göz almıyor.
masam.jpg

@AsilYurek
Çok yakına zoom yaparak baktım masa içine.
Ekran kartı yok sanırım.
Kullandığınız masa yüzeyini hangi malzemeden kullandınız ?
Fan süsü tek parça ise nereden aldığınızı paylaşın lütfen.
Özel sıvı soğutma sisteminde kullandığınız parçalar nedir.

Masanız hakkında merak ettiğim şeyler bunlar olurken biraz eleştiri yapmak istiyorum.
Ayak yapısı güzel.
Bu tür düz masalarda benim hoşuma gitmeyen tek şey orta kısımda bacak boşluğu bulunmaması. Bu boşluk olduğunda koltuk seviyesi biraz daha yükseldiği için klavye ve fare kullanımı daha rahat kullanılırken monitöre bakma açısı daha doğru oluyor.
Başka bir eleştirim ise çok sıkışık gördüm sistemi.
Masanın ölçülerini görselden tahmin ederek uzunluk en fazla 150 cm olurken genişlik ise 100 cm olduğunu düşünüyorum.
Masanın uzunluğu bence 80 cm ile 90 arasında olmalı en fazla.

Fikir olarak hoşuma gitti metal yapı üzerinden oluşturmak istersem. Ancak yukarıda bahsettiğim gibi çok ince bir tasarım işçiliği yapmak gerekiyor görsel olarak iyi sonuç bırakması için.

Ayaklarım masa altına giriyor zaten onun için kalınlığı çok yüksek tutmadım. Masam 100x70cm ama sistem hiç sıkışık değil ekran kartı için bile yer var. Ekran kartını anakartın üzerine takmayacağım halde yan tarafta yeri duruyor. Yeni ekran kartlarını bekliyorum. Radyatörüde gördüğün gibi yatık koymuşum. Daha geniş tabiki yapılabilir vede daha yüksekte, Çüzümleride vardır. Ama kendi lazer makinaların yoksa işin içine girdikçe zorlukları görürsün. Fan montaj deliklerini bile elle deldim. Lazer 1000tl para isteyince, Bunun aliminyum saç fiyatları falan filan ayağı başka yerde yaptır. Yani eksiklerim tamamen ekonomik. Ben şahsen bu fiyata anca bu kadarını yapabilirdim. Daha fazla parada dökmeye değmez. Fan kapakları aliexpressten aldım. İşin özü ben çizmekle kalmadım. Çizdiğimi gerçekleştirmek saplantı oldu gerçekleştirdim. Çok daha güzellerinide çizebilirdim. Ama bu işin birde maliyet tarafı var. Ben gayet memnunum bu kadarı ile sistemimde 33 derece
  • Yüzey koyu cam
  • Soğutmada cpu bloğu, 360mm radyatör, Pompa, Su filtre ve debimetre kullandım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı