PC kasasın yeri ve CPU sıcaklığı nasıl?

Hocam boştaki sıcaklığı kaç derece resimde tam görünmüyor.

50-60 derece gözüküyor şu an güncel baktığımda boştayken.

Normalde yaşamazsın da sıcak bir bölgede yaşıyorsan yaz aylarında yaşatabilir.

İstanbul'da yaşıyorum.

Kasa ile alakalı değil aynı kasa var kule tipi ile 5600'um 60'i geçmiyor Full yükte. Arkadas kule tipi yoksa soğutucu almalı.

2 adet soğutucu var içeride kule tipi oluyor mu anlamıyorum kontrol edebilir misiniz teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 49c690d9-baf8-4022-a84d-61ec0b591ff3.jpeg
    49c690d9-baf8-4022-a84d-61ec0b591ff3.jpeg
    136,5 KB · Görüntüleme: 47
Dışarı üflediği havayı gene içine çekiyor. Arkadan sekip öne geri dönüyor, tozlanması normale göre daha hızlı olacaktır.

Hava akışı düzgün olmadıktan sonra istersen 4 fanlı soğutucu tak bir yerden sonra etkisi olmaz.

En kötü kasada bile bir şekilde hava akışı var. Kasıtlı bir kasa yapılsın ve her yeri tamamen kapatılsın fanı bırak herhangi bir "küçük bir delik" bile olmasın o şartlarda tabii ki işlemci soğutucusunun önemi olmayabilir. Fakat en kötü kasada bile işlemci soğutucusunun rolu her zaman çok fazladır.

En kötü kasada bile bir şekilde hava akışı var. Kasıtlı bir kasa yapılsın ve her yeri tamamen kapatılsın fanı bırak herhangi bir "küçük bir delik" bile olmasın o şartlarda tabii ki işlemci soğutucusunun önemi olmayabilir. Fakat en kötü kasada bile işlemci soğutucusunun rolu her zaman çok fazladır.

Hava akışı yok demedim zaten hava akışı düzgün olmazsa dedim. CPU soğutucuyada gidecek hava ön kısımdan gelecek sonuçta. Öncelikle kasayı değişip sonrasında CPU soğutucu alırsa daha iyi olur.

Hava akışı yok demedim zaten hava akışı düzgün olmazsa dedim. CPU soğutucuyada gidecek hava ön kısımdan gelecek sonuçta. Öncelikle kasayı değişip sonrasında CPU soğutucu alırsa daha iyi olur.

Örnek vereyim her şey aynı kasa GT-301 işlemci sıcaklığı stok soğutucuyla 95 dereceyi gördü (BIOS default ayarlar) 95 derecenin üstü zaten işlemcinin neler yaptığını herkes biliyor ısıyı daha fazla yükseltmemek için frekans düşürmek! SE-214XT takıldığında işlemci sıcaklığı 60 derece civarında (tabii bütün bunlar yükteki değerler) yani ana etken "kasa" dediğiniz de benim söyledğimi açıklayamazsınız. Bana göre önce soğutucu, sonra kasa ama ikisi de olursa mükemmel olur tabii o başka

Arkadaki egzoz fanıdır. Kasanın içindeki fanı dışarı atar. Kule tipi soğutucu işlemciyi soğutmaya yarar. Kule tipi denmesinin nedeni standart soğutuculardan farklı olarak daha yüksek olmaları ve daha etkili soğutma yapabilmeleridir.
Kule tipi soğutucu örneği:
1696410880723.png

Standart soğutucu örneği:
1696410990840.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı