PC kendine reset atıp BIOS ekranına giriyor

Silverhand2077

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım PC son 1-2 aydır oyunlarda ve en basit programlarda bile kendine reset atıyor burada konu açtım tamirciye götürdüm hepsinden aldığım cevap PSU'nun bozuk olduğuydu. Bugünde video izlerken kendine iki kez reset ama ikincisinde BIOS açılışta BIOS ekranı açıldı bende acaba sorun PSU kaynaklı değil mi ya da PSU dışında başka bir yerde mi bozuk diye düşündüm siz ne düşünüyorsunuz?

Sistem bu anında reset atma durumunu kritik RAM arızasında da yapar, RAM eğer çok sağlam bir hata yapmış ise sistem mavi ekran veremeden reset atar. Bellekleri Memtest 86 ile test edebilirsiniz. PSU arızası da olabilir, PSU modeliniz nedir? Öte yandan tavsiyem Memtest 86 yapmanız yönünde.

Nasıl yapacaksınız;

1-Bu linkteki memtest 86'yı ücretsiz olarak indirin.
2-.zip dosyasını açıp image.exe 'yi çalıştırın.
3-Boş bir USB bellek belirleyip belleğe yazdırın.
4-USB belleği yazdırdıktan sonra bilgisayardan çıkartmayın ve bilgisayarı kapatın.
5-BİOS'a girin ve boot menüden Windows boot manager veya şu an kullandığınız boot diski yerine 1. sıraya USB belleğinizi ekleyip ayarları kayıt edip çıkın.
6- memtest 86 açılacak buradan testi başlatın, eğer zamanınız yoksa testi aşamalarının yoğunluğunu azaltabilirsiniz.(süreyi 4-5 katı daha da hızlandırır ancak hata sayısı da düşer tavsiye etmiyorum)

Bende kendi sistemimde böyle saçma sorunlar yaşıyordum parçaların hepsi birbirinden kaliteliydi ancak ram belleğim en kalitesiz idi ve sorun da bellekte çıktı 100 bin'lerce bellek yazma hatası almıştım ve belleği değiştirerek sorunumu çözmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı