PC kendini durduk yere restartlıyor

604614

Decapat
Merhaba hocalarım, bugün size yaşadığım hatadan bahsedeceğim.
Yeni bir sistem satın aldım yaklaşık 2 hafta önce ve bilgisayar geldiğinde gayet kullanılıyordu bir tanıdık ile 2 parçayı da birlikte taktık birisi ayrı kutuda gelen ekran kartı, diğeri ise işlemci soğutucuydu ve istediğim gibi kullanıyordum bilgisayarı hiç hata olmadan.

Sonra yaklaşık 4 gün geçti ve bilgisayar durduk yere kendi kendine restart atmaya başladı yalnız öyle Windows yeniden başlatılıyor falan diye değil direk bilgisayarın tüm ışıkları sönüp tekrar yanıyordu o sırada bilgisayar ise tekrar açılıyordu. Ben çözüm aradım uzun süre format attım ayarlarda bir tik varmış bayağı ünlü herkesin sorununu çözüyormuş o tiki kaldırdım içini açtım bilgisayarın RAM'leri kontrol ettim acaba soğutucu RAM'in üstünde diye RAM mi çıkıyor amacıyla sonra gidip Windows Event miydi neydi oraya baktım ama orayla uğraşılmaz gibi geliyor zaten bilgisayarın donanımsal bir sorunu olduğunu düşünmeye başladım soğutucuyu ters taktım BIOS'a baktım aradım aradım bulamadım çok baş belası bir şey üstelik bilgisayar yeni bir sürü para saydım bilgisayara sinirim bozuldu sizce ne yapmalıyım yardım ederseniz mutlu olurum.
Not: Görseldeki PC özellikleri eksiktir orada gördüğünüz 2x8 GB RAM'lerden 2 tane var ve bunun yanında işlemci soğutucu olarak SE-214XT var bilgisayarda.

Dosya Ekleri

• IMG_20230706_161759.jpg
    IMG_20230706_161759.jpg
    113,4 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani karışık bir durum 2000 civarı başka yerlerde PSU bulunabilir, ama sizin PSU ne olacak, birebir değişim dışında şansınız yok gibi.

O zaman da aynı sorunu yaşamaz mıyım?

Hocam belki 2 giriş vardır bende.

Ve sorunu önceden hiç yaşamamıştım belki de RAM'den kaynaklıdır.

RAM'lerde olabilir belki de hata ilk olduğunda bir RAM'i biraz bastırmıştım 1 günlük düzelmişti ama sonra tekrar olmuştu.

Son düzenleme:
Bence sizin yapacağınız en mantıklı şey, sistemi götürüp durumu anlatmak, sonuçta garantili cihaz.

Hocam RAM'lerde bir problem yok yalnız bilgisayarın kasasını daha da açınca 2 tane daha PSU'ya bağlı PCI-e kablosu gördüm boşta ikisi de.

Yok hocam böyle olmayacak size son bir soru soracağım şimdi bu PSU ekran kartına tek kablo ile güç verdiği için bozuldu mu?
Bence sizin yapacağınız en mantıklı şey, sistemi götürüp durumu anlatmak, sonuçta garantili cihaz.

Son düzenleme:
Hocam RAM'lerde bir problem yok yalnız bilgisayarın kasasını daha da açınca 2 tane daha PSU'ya bağlı PCI-e kablosu gördüm boşta ikisi de.

Yok hocam böyle olmayacak size son bir soru soracağım şimdi bu PSU ekran kartına tek kablo ile güç verdiği için bozuldu mu?

Sizin PSU modelinize baktım, 1 adet kablo 2 adet soket görünüyor, 2. Kablo varsa onu kullanalım.

Anlattığım gibi tek kabloya çok yük biniyor, size nokta atışı tespit yapamam ama, o bağlatı şekli hatalı, ondan olma ihtimali var, kablo bile eritebilir o şekilde.

Sizin PSU modelinize baktım, 1 adet kablo 2 adet soket görünüyor, 2. kablo varsa onu kullanalım.

Anlattığım gibi tek kabloya çok yük biniyor, size nokta atışı tespit yapamam ama, o bağlatı şekli hatalı, ondan olma ihtimali var, kablo bile eritebilir o şekilde.

Hocam o kablolardan birisi yedek CPU birisi ise PSU'ya bağlı olmayan kısa bir yedek PCI'e kablosuymuş eğer 2 giriş var ise 2 tane PCI Express kablosu alabilirim yalnız takmak için edebilirseniz sizin yardımınıza ihtiyacım var montajını yaparken.

Hocam o kablolardan birisi yedek CPU birisi ise PSU'ya bağlı olmayan kısa bir yedek PCI'e kablosuymuş eğer 2 giriş var ise 2 tane PCI Express kablosu alabilirim yalnız takmak için edebilirseniz sizin yardımınıza ihtiyacım var montajını yaparken.

Yakında bir bilgisayarcı var.

Bu platformda montajı yaparken yardım edebilir misiniz bilmiyorum ama.

Yakında bir bilgisayarcı var.

Bu platformda montajı yaparken yardım edebilir misiniz bilmiyorum ama.

Ben o modele sitesinden baktım, 2. PCI Kablosu görünmüyor, bu sistem şu an açılıyor mu?

Son düzenleme:
Evet, neden sordunuz?

Bir çözüm mü buldunuz?

Siz sürekli yeniden başlatıyor demiştiniz, o yüzden soruidum, çalışıyor mu diye.

Bana göre, sistemin kapanıp tekrar açılmasının sebebi, o tek kablo yüzünden, en azında hatalı olarak o kısım görünüyor.

Siz sürekli yeniden başlatıyor demiştiniz, o yüzden soruidum, çalışıyor mu diye.

Bana göre, sistemin kapanıp tekrar açılmasının sebebi, o tek kablo yüzünden, en azında hatalı olarak o kısım görünüyor.

Peki bilgisayar ilk geldiğinde neden olmadı bu durum sebebi nedir?

Ben bilgisayarı garantiye götürüp 2 tane PCI-e kablosu takın desem yaparlar mı?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı