PC kilitleniyor

kacil97

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, bilgisayarımda 2 haftadır süren ani bir kilitlenme sorunu var. Önceden reset attigimda uzun süre olmuyordu fakat bu sorun artık her gün oluyor. Yeni format attım düzelmedi. Masaüstü, Twitter, YouTube, Twitch'de takılırken denk gelmedim bu soruna fakat LoL girip 5 dakika oynayınca böyle oluyor, hele FIFA Online 4 girmeye calissam direkt böyle oluyor. Resimleri atıyorum res atmadan geçmiyor + PC bu şekilde kilitlenince 15 20 dk beklemeden açarsam masaüstüne geldikten sonra bile bu şekilde oluyor. Bekleyip açarsam yine basit işleri yapabiliyorum +++ PC dönüp kitlenince kasa üstündeki HDD ışığı galiba o normalde hep yanarken komple gidiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20211110_164217.jpg
    IMG_20211110_164217.jpg
    94,7 KB · Görüntüleme: 187
  • IMG_20211110_163852.jpg
    IMG_20211110_163852.jpg
    200,8 KB · Görüntüleme: 159
  • IMG_20211110_163355.jpg
    IMG_20211110_163355.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 170
  • IMG_20211110_163347.jpg
    IMG_20211110_163347.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 155
Evet var hatta aygıt yöneticisi format atmadan önce ekran kartını devre dışı bırakıp onu devreye sokmuştu galiba altında kod 22 hatası yazıyordu.
Sorun ekran kartında mı diye denemek için oyuna girerken onboard ekran kartını kullanın yine aynı sorunla karşılaşırsanız sorun büyük ihtimalle diskte demektir.

Sorun ekran kartında mı diye denemek için oyuna girerken onboard ekran kartını kullanın yine aynı sorunla karşılaşırsanız sorun büyük ihtimalle diskte demektir.
FIFA online 4 girmeye çalışmıştım yine aynı şekilde kasa kasa kilitlenmişdi
Büyük ihtimal diskte. Ekran kartı yansa zaten devreden çıkartıp onboard a geçer sistem ve donma olmaz. Arkadaşın attığı linkten HDD ye test yapın.
Tamamdır denicem sonuçları atarım

Büyük ihtimal diskte. Ekran kartı yansa zaten devreden çıkartıp onboard a geçer sistem ve donma olmaz. Arkadaşın attığı linkten HDD'ye test yapın.

Bazen geçiyor aslında aygıt yöneticisi bu donanımı devre dışı bıraktı kod 22 diye hatta driveri silinmisdi kendi kendine ama şu anda öyle bir şey yok formattan sonra yansa hep devre dışı mi bırakır yoksa arada sırada mi yapar bunu.
Sorun HDD ile Windows 10 kullanmanızdan kaynaklı. HDD test sonuçlarını atın bakalım. Sorun yoksa Windows 8.1'e geçebilirsiniz.
Tamam arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hepinize test edince atarım müsaitseniz bakarsınız.

Bazen geçiyor aslında aygıt yöneticisi bu donanımı devre dışı bıraktı kod 22 diye hatta driveri silinmisdi kendi kendine ama şu anda öyle bir şey yok formattan sonra yansa hep devre dışı mi bırakır yoksa arada sırada mi yapar bunu.

Tamam arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim hepinize test edince atarım müsaitseniz bakarsınız.
Dediğim gibi sorun büyük ihtimal ekran kartında ama sen yine de arkadaşların dediği testleri yap da hdd çok düşük bi ihtimal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı