PC montaj sonrası açılmadı

Yututl

Hectopat
Dünkü başlıkta belirttiğim Montaj sonrası bilgisayar tepki vermiyor - Technopat Sosyal

Bilgisayarın montaj sonrası açılmaması hakkında bir sorum olmuştu. Bugün bilen birine gösterdiğimde montajı tekrar yapmasına rağmen gene açılmadı. Acaba PSU'dan mı diye şüphelenip PSU'nun elektrik verip vermediğine bakıldı PSU sorunsuz çalışıyordu. Çalışan adam bana anakartin arızalı olduğunu söyledi. Garantiye ver dedi. Ben de garanti alır mı diye bir soru sorduğumda onların insiyatifine bağlı bilemem dedi. Şimdi ne yapmam gerekir? Ürün iadesini kabul ederler mi? Beni suçlu bulurlar mı? Paramı çöpe mi atmış oldum?

Ben ilk montajı yaptığımda anakarti arizalanacak duruma getirecek herhangi bir zarar verdiğimi düşünmüyorum. Lütfen yardımci olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcının bir şey bilmediğini düşünüyorum. Size dediklerimi uyguladınız mı?

Nereden anladınız?

Anakartı kasadan çıkarın. İşlemci, bellek ve ekran kartını takın sadece. 24 pin güç kablosu(Bu kablo yerine zor oturuyor zorlamanız gerek.), 4+4 pin CPU güç kablosu ve 6+2 pin ekran kartı güç kablosunu takın. İletken bir maddeyle anakartın Power Switch pinlerine kısa devre yapın. @Yututl Bunları deneyip yine çalışmazsa birine götürmenizi tavsiye ederim. 10 dakikalık iş zaten.

Artı -1 Eksi
Anakarttan kısa devre ile çalıştırmayı deneyin. Yani kasa güç butonunun pinlerini çıkartın.

Tetik almadıysa anakarttan PSU ATX güç beslemesi hariç tüm kabloları sökün ekran kartını, diski ve RAM'leri çıkartın sadece işlemci güç pinini bağlayın hala tetik almıyorsa anakart arızalı.

Tetik aldıysa tüm kablolamayı doğru düzgün bir şekilde yapıp RAM leri ve ekran kartını düzgün takarak son kez sağlam bir şekilde birleştirin. İlk açılış biraz bekletebilir parçalar birbirini tanıyor.

Artı -1 Eksi
Hocam gösterdiğim arkadaş kısa devre yaptığını söyledi ama arayıp anakartin yanmış dedi bana. Anakartı çalıştırdık ama o psuyla bu ekran kartı çalışmaz falan da dedi. Şimdi garanti kapsamından da çıktım mı? Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum çok üzüldüm.

Artı -1 Eksi

Dosya Ekleri

• IMG_20201010_182435.jpg
    IMG_20201010_182435.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20201010_182442.jpg
    IMG_20201010_182442.jpg
    198,8 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20201010_182432.jpg
    IMG_20201010_182432.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı