Yine de biraz zararı oluyor. Normal kapamaya göre.Yok düğmeden kastım açıp kapama düğmesi. Şalter değil. Yoksa fişten çıkarmakla aynı mantık olur.
Yine de biraz zararı oluyor. Normal kapamaya göre.Yok düğmeden kastım açıp kapama düğmesi. Şalter değil. Yoksa fişten çıkarmakla aynı mantık olur.
Güç düğmesine bir kere basmak ile basılı tutmak arasında fark var. Basılı tutarsanız dediğiniz durumlar gerçekleşir ancak bir kere basarsanız Windows Alt+F4 fonksiyonunu çalıştırır ve bu durumda başlat menüsündeki seçenek ile kapatma arasında herhangi bir fark oluşmaz.Güç düğmesine basılı tutarsan sistem aniden kapanır. Bu da sistem arka planda işlemler yapıyorsa yarıda kesilmesine hatta sistemin bozulmasına veya HDD gibi donanımlarda arıza oluşmasına neden olabilir? Başlat ile kapattığında sistem kendini kapatmaya hazırlar ve sorunsuz bir kapatma gerçekleştirir.
Basılı tutmayı belirttim zaten.Güç düğmesine bir kere basmak ile basılı tutmak arasında fark var. Basılı tutarsanız dediğiniz durumlar gerçekleşir ancak bir kere basarsanız Windows Alt+F4 fonksiyonunu çalıştırır ve bu durumda başlat menüsündeki seçenek ile kapatma arasında herhangi bir fark oluşmaz.
Güç düğmesine bir kere basarak kapatmanın herhangi bir zararı yoktur. Basılı tutarak kapatırsanız da zarar görebilir. Zarar görür diyerek kesin konuşamayız ama sağlıklı bir işlem değil.
Belirttiniz ama basıp bırakmayla ilgili bir detay göremeyince ekleme yapmak istedim.Basılı tutmayı belirttim zaten.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.