PC nasıl toplanır? (Kurulum)

HughJackman

Kilopat
Herkese merhabalar. Ben parça parça bilgisayar ürünleri satın aldım. Toplama hakkında bilgi sahibi değilim. Bu konu da bana ücretsiz şekilde yardımcı olacak varsa sevinirim. İyi forumlar.

R5 1600
B450M S2H
2*8 16 GB RAM
500GB SSD
Corsair Delta Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ve kasayı birlikte mi aldın yoksa ayrı mı? Ayrı aldıysan önce PSU'yu kasaya montajla. Daha sonra anakartı yalıtkan bir yüzeyin üstüne koy. RAM ve işlemciyi tak. İşlemcinin üstünde ve anakartın üstünde işaretler var. Onlar aynı tarafa bakacak şekilde takacaksın. Sonra kilidi kapatacaksın. Daha sonra işlemci soğutucusunu tak. Sonra anakartın ATX, mATX neyse kasanın üstünde ATX ise nereye vida takman gerektiğini söyleyecek. Vidaları kasaya monteledikten sonra anakartı bu vidaların üstüne oturtucaksın. Tabi arka braketi takmayı unutma. Daha sonra vidaların üstüne oturttuğun anakartın üstünde vida delikleri olacak. Oraları da vidalayacaksın. Bu vidaların ne olduğunu bilmiyorsan kitapçığa bakabilirsin. Hangi tip vidanın nerede kullanılacağını söylüyor. Daha sonra anakart 24 Pin güç bağlantısını yap. Sonra işlemcinin soğutucusunu anakartın üstünde yazan CPU FAN kısmına tak.
Daha sonra işlemcinin 8 Pin bağlantısını yap. Ekran kartı güç bağlantısıyla karıştırma. Daha sonra ekran kartını PCI Express X16 yuvasına tak. Tabi bunu yapmadan önce tornavidayla kasanın metal çubuk şeklinde metal parçalarını sökeceksin ki ekran kartının arkasındaki girişlere kabloyu takabilesin. Daha sonra ekran kartını vidalayıp güç bağlantısını yapıyorsun. Daha sonra HDD veya SSD her ne varsa rayını söküp içine HDD veya SSD'yi koyup yerine takıyorsun. Sonra SATA kablosunun bir ucunu SSD veya HDD'ye, diğer ucunu anakarta takıyorsun. Anakartın üstünde yazıyor SATA bağlantısını takacağın yer.
Son olarak kasanın içinden Switch çıkacak. Reset Switch, Power Switch gibi. Onları da anakarta bağlıyorsun. Ve sistemin hazır.

Son düzenleme:
PSU ve kasayı birlikte mi aldın yoksa ayrı mı? Ayrı aldıysan önce PSU'yu kasaya montajla. Daha sonra anakartı yalıtkan bir yüzeyin üstüne koy. RAM ve işlemciyi tak. İşlemcinin üstünde ve anakartın üstünde işaretler var. Onlar aynı tarafa bakacak şekilde takacaksın. sonra kilidi kapatacaksın. Daha sonra işlemci soğutucusunu tak. Sonra anakartın ATX, mATX neyse kasanın üstünde ATX ise nereye vida takman gerektiğini söyleyecek. Vidaları kasaya monteledikten sonra anakartı bu vidaların üstüne oturtucaksın. Tabi arka braketi takmayı unutma. Daha sonra vidaların üstüne oturttuğun anakartın üstünde vida delikleri olacak. Oraları da vidalayacaksın. Bu vidaların ne olduğunu bilmiyorsan kitapçığa bakabilirsin. Hangi tip vidanın nerede kullanılacağını söylüyor. Daha sonra anakart 24 Pin güç bağlantısını yap. Sonra işlemcinin soğutucusunu anakartın üstünde yazan CPU FAN kısmına tak.
Daha sonra işlemcinin 8 Pin bağlantısını yap. Ekran kartı güç bağlantısıyla karıştırma. Daha sonra ekran kartını PCI Express X16 yuvasına tak. Tabi bunu yapmadan önce tornavidayla kasanın metal çubuk şeklinde metal parçalarını sökeceksin ki ekran kartının arkasındaki girişlere kabloyu takabilesin. Daha sonra ekran kartını vidalayıp güç bağlantısını yapıyorsun. Daha sonra HDD veya SSD her ne varsa rayını söküp içine HDD veya SSD'yi koyup yerine takıyorsun. Sonra SATA kablosunun bir ucunu SSD veya HDD'ye, diğer ucunu anakarta takıyorsun. Anakartın üstünde yazıyor SATA bağlantısını takacağın yer.
PSU ve kasa birlikte geldi. Yıldız tornavida yeterli olacak mıdır? Almam gerekenleri söyler misiniz? Öğrenci olduğum için yanımda o kadar fazla ekipman yok.

PSU ve kasa birlikte geldi. Yıldız tornavida yeterli olacak mıdır? Almam gerekenleri söyler misiniz? Öğrenci olduğum için yanımda o kadar fazla ekipman yok.
Yıldız tornavida yeterlidir. Bu söylediğim bütün malzemeler kasanın içinde veya anakartın kutusunda bulunuyor.
Yalnız önemli bir ayrıntı var geçende bir arkadaş karıştırmıştı. Ekran kartı güç girişi ile işlemcinin güç girişi. Onları doğru takmaya çalış. Yanlış hatırlamıyorsam 4+4 şeklindeydi. Ve işlemci güç girişi anakartın üstünde yer alıyor onu yazmayı unutmuşum.
Arada küçük detaylar atlamışsam diğer arkadaşlar tamamlasın.

Son düzenleme:
Muhtemelen üstünde PCI yazacak ekran kartı güç girişinin (kablo ucunda). İşlemcinin de CPU.
Çok kolay bir şey. Eskiden ben de korkardım, ben de kendim topladım.

Aslında benim de düşüncem toplarım şeklinde fakat tam emin olamadım. Yanlış bi şey yapsam acaba sistem elimde kalır mı tarzında soru işaretleri dönüyor kafamda. 😂

Aslında benim de düşüncem toplarım şeklinde fakat tam emin olamadım. Yanlış bi şey yapsam acaba sistem elimde kalır mı tarzında soru işaretleri dönüyor kafamda. 😂
Dediğim sırayla yaparsan hata yapman minimuma iner. Canlı görmek istersen rastgele bir Technopat sistem toplama videosu izle. İçin rahatlar ve kanlı canlı görmüş olursun. :)

Buradan yazarak anlatmamızın faydalı olacağını düşünmüyorum.İzleyerek toplamanız daha iyi olur :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı