PC oyunculuğu bitecek mi?

Öncelikle kısa vadede bitmez. Ama... Yeni yeni kendini gösteren bulut tabanlı sistemler, Alienware'ın kendi taşınabilir UFO'su vb. şeyler bize şunu gösterdi ki, pc oyunculuğu ilerleyen dönemlerde azalabilir. Ama dediğim gibi en az 10-20 yıl.
İnternet altyapısı her geçen gün gelişir, gelişiyor. Saydığım teknolojiler internete bağlı teknolojiler. Örneğin Alienware, 5G teknolojine eş değer bir Wifi 6 bağlantısınlan testini geliştirmişti. İleride bu 5G, 6G de olur ; 7G de... Bulut tabanlı sistemlerde; aylık veya yıllık ödeme sistemlerine cüzi bir miktar vererek, paranızın büyük bir kısmını oyun kütüphanelerine gider ( Tahminimce ).O da internet gereksinimi olan bir sistem.
İnsanlar, bu sistemler oturduktan sonra markaların Dell gibi markaların çıkarmış oldukları cihazlarlan veya sistem özellikleri kötü olan bir telefonda, tablette, bilgisayarda oynayabilecekler. Kim, pc donanımlarına para verir ki ? Hele ki fiyatlar dolar kurunda bile uçmuşken.
Türkiye'de biraz zor gözükse de, yurtdışında altyapının bu kadar iyi olduğu ve hâlâ da geliştirildiği göz önüne alınırsa pc oyunculuğu düşebilir. Hatta, bu bulut tabanlı sistemlerin sadece oyunlar için değil ; programlar için de yapılabileceği söyleniyor ki işte o zaman profesyonel anlamda değişiklikler olur.

Herkese güzel yorumları için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ayın Level dergisi için güzel bir dosya konusu hazırlamış bulundum bu konuyla alakalı. Kullanıcı yorumlarının da çok yardımı oldu gerçekten.

Bildiğiniz üzere 2020 yılının sonuyla beraber yeni nesil konsollara merhaba diyeceğiz. Artık bu cihazlar, bir oyun konsolundan fazlasını sunmak üzere tasarlanıyorlar. İnternet bağlantısı, çeşitli uygulamalarla dizi/film izlemek, yayın takip etmek, müzik dinlemek derken bir multimedya cihazı olarak adlandırılıyorlar.

Bu noktada PC oyunculuğunu performans açısından da yakalayacak bir nesli göreceğiz gibi hissediyorum. Peki sizce, PC oyunculuğu ya da PC'nin kendisini meta olarak ele aldığımızda bu işin sonu nereye varacak? Buradaki amacım PC vs. konsol kavgası açmak da değil bu arada. Şunun FPS performansı daha iyi, şunda aksiyon daha iyi oynanır gibi bir münakaşa amaçlamıyorum. PC'nin, konsol karşısında nereye varacağını merak ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Benim gibi Playstation sevdalısı Playstation'u bırakıp bilgisayara geçtiyse emin ol konsol oyunculuğu biter. Hem bilgisayarda çoğu oyun var herhangi bir konsolda olmayan ve grafikler çok çok daha iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı