PC oyunculuğu bitecek mi?

Kim windows 10 un saçma sorunlarını düzeltmek istemez ki bana bu zevki başka hiç birşey yaşatamaz hele o system thread exception not handled mavi ekranı unutamam onu her gün onu görüyorum

Ancak birçok noktada, tüm platformlara çıkan oyunlarda kontrolcü desteği de Klavye&Fare ikilisi de neredeyse aynı keyfi yaşatıyor.
Düzgün yapılırsa titreşim bile fark açar ama mesela en son Witcher 3 oynadığım zaman kontrolcünün artısını hissetmedim.

Elbette bitmeyecek. Ama PC tarafında bir duraganlaşma var. Dünya ekonomisi Çin ve ABD ticaret savaşı gibi bazı unsurlardan kaynaklı, stagflasyon yaşıyor. İnsanlar ürün alırken, eskiye göre daha temkinli yaklaşıyor. Sadece bizim gibi ekonomi de ağır sorun yaşayan ülkeler değil. Tüketimden bıkmış toplumlar da var.

Hatta bu abonelik sistemlerinin, konsol tarafında değişmeye yol açacağını düşünüyorum. Microsoft bu gelişimi ilerleten firma olacak gibi duruyor. Bulut oyun olayının halen yetersiz olduğunu düşünüyorum. Zaten iyi İnternet bağlantısı olan ülkeler de, yeni bir konsol ve PC almak zor değil. Bizim gibi ülkeler de ise İnternet hızları berbat durumda.

Donanım üreticilerinin bir şeyler yapması gerekiyor. Yani sürekli bir yeni nesil işlemci ve ekran kartı çıkarmak yerine, toplumun biraz bunları tüketmesini beklemeleri gerekiyor. Ya da devletler bu üretimler konusunda biraz kısıtlama getirecek. Çünkü daha birine alışamadan, yenisini üretiyorlar. Dünya kaynaklarına yaptıkları zararı saymıyorum bile.

Biz diyoruz konsollar bitecek, arkadaşlar hâlâ PC bitecek diyor :) Konsol vs hepsi tek bir donanımın içinde varken ne diye PC bitiyor? Kasa boyutları vs küçülecek, çok küçük kutu haline gelecek PC'ler.

Senin mantığın diyor ki, konsollar da PC gibi bir yazılıma sahip olacak ve içinde her şeyi yapabileceksin, PC varken ne diye böyle bir şey yapılır? Zaten ikisi aynı şey oluyor, mantıksız yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı