PC parçalarının 2. el olup olmadığını nasıl anlarım?

Bandroldeki üründen farklı bir yolladılarsa eğer ne olacak? Yazılım ile anlamam mümkün değil mi?

Pardon bandrol bandı demişim.
Fabrikada kutunun kapağına bir bant yapıştırılır (firmaya has bir bant, adı da yazabilir/yazmayabilir bant üzerinde). Söküldüğü zaman geri yapıştırınca zaten ufak da olsa anlaşılır. Tutup da koli bandı da yapıştıramazlar, anlaşılır. Bu yüzden farklı bir ürün içine koyup yeniden paketleyip gönderemezler.

Ama neden bu kadar çok korktunuz ki?

Pardon bandrol bandı demişim.
Fabrikada kutunun kapağına bir bant yapıştırılır. Söküldüğü zaman geri yapıştırınca zaten ufak da olsa anlaşılır. Tutup da koli bandı da yapıştıramazlar, anlaşılır. Bu yüzden farklı bir ürün içine koyup yeniden paketleyip gönderemezler.
Hiçbirşey anlamadım yazdığınızdan. Kutuda yapıştırılmış olan herhangi kod oluyor mu? O kod parçada da yazıyor mu? Ya da herhangi bir yazılım var mı? HDD'de 2. el olup olmadığını yazılım ile anlayabilirsin diye biliyorum.

Hiçbir şey anlamadım yazdığınızdan. Kutuda yapıştırılmış olan herhangi kod oluyor mu? O kod parçada da yazıyor mu? Ya da herhangi bir yazılım var mı? HDD'de 2. el olup olmadığını yazılım ile anlayabilirsin diye biliyorum.

Mesela bakın bu kutu açılmış. Bu bandın aynısını da yapıştırsalar yine de anlaşılır, yıpratırlar en azından bir iz bırakırlar. Bir fabrika çıkışı gibi yapıştıracak el becerisi varsa yapan kişide, helal olsun. :)
1591795217585.png

Mesela bakın bu kutu açılmış. Bu bandın aynısını da yapıştırsalar yine de anlaşılır, yıpratırlar en azından bir iz bırakırlar. Bir fabrika çıkışı gibi yapıştıracak el becerisi varsa yapan kişide, helal olsun. :)
Eki Görüntüle 587733
Ben kasayı montajlı olarak istedim ve kutular zaten açılmış olacak, o yüzden yazılımlı bir çözüm bulmak istiyorum.
2. el yollamazlar zaten ama iade edilmiş ürün olsa da çizik, ezilme ya da kırık yoksa sıkıntı yok 14 günde ne olabilir ki.
İade edilmiş ürün yollamaya da hakları yok. Umarım yazılım ile parçanın geçmişini görebilirim.

Ben kasayı montajlı olarak istedim ve kutular zaten açılmış olacak, o yüzden yazılımlı bir çözüm bulmak istiyorum.

Ekran kartını montajlı olarak gönderirlerse o anakart patlak gelir. Montajsız isteyin?
Umarım yazılım ile parçanın geçmişini görebilirim.

Sanmıyorum, belki depolama birimleri anlaşılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı