Çözüldü PC reset atınca açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umur Kırmızı

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2017'deki aldığım 2133 MHz'li anakartlı kasamı 2019 yılında XMP modu ile kullanmaya başladım. 2400'e çıktı RAM frekansı yani 2 sene XMP modunda kullandım ve bu yıl şöyle bir sorun yapmaya başladı. PC'yi açıyorum, anakart modeli ekranda çıkıyor. Windows ekranı dönüyor sonra monitör kapanıyor ama Windows açılıyor. Windows'tan sesler duyuyorum num locka basınca ışığı yanıp sönüyor. Reset atınca sorunsuz bir şekilde açılıyor, bunu 1-2 ay önce ara sıra yapardı şimdi her açtığımda yapıyor.

BIOS pili çıkarıp 5 dk bekleyip geri takmayı,
RAM'lerin yerini değiştirmeyi RAM'leri temizlemeyi,
Ekran kartını çıkarıp silmeyi,
Anakart üzerindeki tüm kabloları çıkarıp, temizleyip geri takmayı,
İşlemciyi çıkarıp temizleyip geri takmayı,
Hard disci çıkarıp temizlemeyi,
Eski ekran kartı sürücüsü kurmayı,
Denedim ancak sorunum hâlâ devam ediyor.
Hard discten bilgisayar ilk açılırken belirgin bir cızırtı sesi alıyorum PC'yi reset atarak açtığımda sesi azalıyor ama sürekli o cızırdama sesi devam ediyor sizce hard discle alakası olabilir mi cidden.

HDD kullanıyorum HD Tune kullanarak detaylı tarama yaptım 0 hata çıktı.

HDD mi SSD mi kullanıyorsun. HD Tune kullanarak diskini test et bad sektör var mı diye bak sağlık durumuna bir göz at. Bir sorun var mı anlaşılır?

HDD kullanıyorum HD Tune kullanarak detaylı tarama yaptım 0 hata çıktı.
Windows güç seçeneklerine girip güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmında şu anda kullanılmayan ayarları değiştir kısmına basıp hızlı başlatmayı aç seçeneğini kapattım ve sorunum düzeldi. Daha geç açılıyor ama sorunsuz açılıyor en azından. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı