PC satıp Xbox Series S alınır mı?

ademkacir

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler diliyorum herkese,
GTX 660, i7 3770, 8 GB RAM'lı bir kasam var haliyle bayağı eskide bunu satıp 7-8 bin TL'ye ikinci el anca 1660 GTX seviyesinde PC'ler alabiliyorum. PC almak yerine Xbox Series S 5-6 bin TL'ye almak mantıklı mıdır?
LoL Valorant falan oynamayı bıraktım akşamları vakit bulursam FIFA'dır Forza Horizon falan oynuyorum zaten bu PC ile artık hiçbir oyunu oynayamaz hale geldim. Sizce PC'den Xbox'a geçmek mantıklı bir hamlemi.
Ayrıyeten Google'da bir şey araştırma olsun YouTube'dir Netflix falandır bunlar Xbox'da olan şeyler galiba öyle biliyorum, bilgisayar kadar kapsamlı olmasa da Xbox kendi içinde de bir sistemi var değil mi?

Yıllarca Xbox'da PS'de kullandım. İlk bahsedeceğim herkesin çok beğendiği "Game Pass" sistemi. Hesaplı, birçok oyun olan sistemi ben hiçbir zaman sevmedim. Çok oyun var ancak çoğu çöp oyunlar ve o kadar çok oyun olması bende bıkkınlığa yol açıyor. Oyuna giriyorum çabuk sıkılıyorum (oyun bol) başka oyun bakayım diyorum. Bu bendeki maymun iştahından da kaynaklı olabilir ancak bir oyun seçersin inceleme vs bakarsın, parasını verir alırsın hakkını o zaman verirsin. Bende böyle çalışıyor.

Bu sorunun cevabı senin ne tarz oyunlar oynamayı sevdiğinle alakalı. Benim gibi 20 saat aralıksız "Last of Us, Bloodborne, Son Set OverDrive" gibi oyunları oynayabiliyorsan konsol doğru seçim olacaktır. Aksi halde aldıktan kısa bir süre sonra pek fazla açmadığını fark edeceksin.

İyi günler diliyorum herkese,
GTX 660, i7 3770, 8 GB RAM'lı bir kasam var haliyle bayağı eskide bunu satıp 7-8 bin TL'ye ikinci el anca 1660 GTX seviyesinde PC'ler alabiliyorum. PC almak yerine Xbox Series S 5-6 bin TL'ye almak mantıklı mıdır?
LoL Valorant falan oynamayı bıraktım akşamları vakit bulursam FIFA'dır Forza Horizon falan oynuyorum zaten bu PC ile artık hiçbir oyunu oynayamaz hale geldim. Sizce PC'den Xbox'a geçmek mantıklı bir hamlemi.
Ayrıyeten Google'da bir şey araştırma olsun YouTube'dir Netflix falandır bunlar Xbox'da olan şeyler galiba öyle biliyorum, bilgisayar kadar kapsamlı olmasa da Xbox kendi içinde de bir sistemi var değil mi?
Ben gayet memnunum series s'ten ancak 5-6 bin lira civarına en azından sıfır xbox series s kalmadı. Tabi ithalatçı garantili alacaksanız başka.

Satıp ikinci el Series X al. Az biraz para koyman gerekebilir ama Series S ile arasında uçurum var.

Bu arada evet, Xbox içinde tarayıcı var, Microsoft Edge üzerinden internette takılabilirsin. YouTube, Netflix vs. de Microsoft Store'da mevcut.

Ya 1-2 bin TL diye diye sürekli parayı yükseltiyorum benim derdim her oyunu 4 k oynayayım falan degil 60 FPS açsın yeter zaten şu anki PC'de her şey düşükte oynuyorum her oyunu. S ile X arasında sadece görüntü farkı falan var değil mi yani şey olayı olmaz bir oyun cıkıyor X e cıkıyor ama s e cıkmıyor. Tam olarak bilmiyorum nasıl oluyor eski nesil yeni nesil muhabbetlerini.

Dediğin şartlarda Xbox daha mantıklı, bir de Game Pass alırsan bayağı bir oyun çok ucuza geliyor tadından yenmez.

Evet Game Pass gibi bir olayda var içinde bayağı iyi oyunlar var Forza bile sadece yeterli bana.

Ben gayet memnunum Series S'ten ancak 5-6 bin lira civarına en azından sıfır Xbox Series S kalmadı. Tabii ithalatçı garantili alacaksanız başka.

İkinci el garantili temiz ürünler var.

Yıllarca Xbox'da PS'de kullandım. İlk bahsedeceğim herkesin çok beğendiği "Game Pass" sistemi. Hesaplı, birçok oyun olan sistemi ben hiçbir zaman sevmedim. Çok oyun var ancak çoğu çöp oyunlar ve o kadar çok oyun olması bende bıkkınlığa yol açıyor. Oyuna giriyorum çabuk sıkılıyorum (oyun bol) başka oyun bakayım diyorum. Bu bendeki maymun iştahından da kaynaklı olabilir ancak bir oyun seçersin inceleme vs bakarsın, parasını verir alırsın hakkını o zaman verirsin. Bende böyle çalışıyor.

Bu sorunun cevabı senin ne tarz oyunlar oynamayı sevdiğinle alakalı. Benim gibi 20 saat aralıksız "Last of Us, Bloodborne, son set OverDrive" gibi oyunları oynayabiliyorsan konsol doğru seçim olacaktır. Aksi halde aldıktan kısa bir süre sonra pek fazla açmadığını fark edeceksin.

FIFA Forza Horizon Call of Duty'dir gibi gibi oyunlar oynuyorum Online tabanlı. Artık çalışmaya başladığım için LoL dür Valorant'dır vaktinizi köpek gibi harcayan saatlerce rank kasmak için tilt eden oyunları bıraktım.

Ya 1-2 bin TL diye diye sürekli parayı yükseltiyorum benim derdim her oyunu 4 k oynayayım falan degil 60 FPS açsın yeter zaten şu anki PC'de her şey düşükte oynuyorum her oyunu. S ile X arasında sadece görüntü farkı falan var değil mi yani şey olayı olmaz bir oyun cıkıyor X e cıkıyor ama s e cıkmıyor. Tam olarak bilmiyorum nasıl oluyor eski nesil yeni nesil muhabbetlerini.

Evet Game Pass gibi bir olayda var içinde bayağı iyi oyunlar var Forza bile sadece yeterli bana.

İkinci el garantili temiz ürünler var.

FIFA Forza Horizon Call of Duty'dir gibi gibi oyunlar oynuyorum Online tabanlı. Artık çalışmaya başladığım için LoL dür Valorant'dır vaktinizi köpek gibi harcayan saatlerce rank kasmak için tilt eden oyunları bıraktım.
Fps oyunlarının gamepad de hakkını verebiliyorsan xbox tam senlik.

X'e çıkan her oyun S'e de çıkıyor. 4K televizyonunuz yoksa önemli bir görüntü farkı olmaz bile ki Series S 4K televisyonda da güzel görüntü kalitesi veriyor bence. Ayrıca bazı eski oyunlar Series S ve X'e özel optimize edilebiliyor. Mesela ben AC: Odyssey'i 1080p 60 FPS oynadım optimize edildiği için yoksa oyun eski nesil olduğu 900p 30 FPS çalışacaktı Xbox One S'deki gibi.

X'e çıkan her oyun S'e de çıkıyor. 4K televizyonunuz yoksa önemli bir görüntü farkı olmaz bile ki Series S 4K televisyonda da güzel görüntü kalitesi veriyor bence. Ayrıca bazı eski oyunlar Series S ve X'e özel optimize edilebiliyor. Mesela ben AC: Odyssey'i 1080p 60 FPS oynadım optimize edildiği için yoksa oyun eski nesil olduğu 900p 30 FPS çalışacaktı Xbox One S'deki gibi.
Bu arada bazı oyunlar 2k ve 4k da verebiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam forza horizon 4'de 4k verebiliyordu series s.

Düzenleme:Yanlış hatırlıyormuşum internette 2k 120 fps yazıyor.

Son düzenleme:
Oyunlar nesil sonuna kadar gelir Series S'e de ama o oyunları nasıl oynarsın o var yani. Aralarında bu kadar az fiyat farkı varken bence Series S alınmaz. Benim şahsi görüşüm tabii ki. Sen diyorsan ki benim işimi görür, alabilirsin tabii ki. Güzel cihaz, kendim de kullanıyorum.

4K oynasan da oynamasan da görüntü ve performans olarak farklılıklar baş gösterecektir ileride. GPU'ları hariç birebir aynı cihazlar ama beni daha uzun götürsün diyorsan Series X alır rahat edersin. Yani biraz daha geleceğe yönelik bir ürün. Series S nesil boyu bütün oyunları 60 FPS açabilecek mi meçhul.

Abonelik sistemi kafasından kaynaklı. Çok fazla oyun olunca insan daldan dala atlıyor. Normalde Steam'den uzun zaman almayı beklediğin bir oyunu alsan başına oturur kalkmazsın. Fakat GP ya da PS+'da derya deniz oyun olduğu için sürekli oyun değiştiriyorsun. Bir de Xbox'ta Quick Resume sayesinde 5 dk'da 3-4 oyun turluyor insan :D

Bu sorunun cevabı senin ne tarz oyunlar oynamayı sevdiğinle alakalı. Benim gibi 20 saat aralıksız "Last of Us, Bloodborne, son set OverDrive" gibi oyunları oynayabiliyorsan konsol doğru seçim olacaktır. Aksi halde aldıktan kısa bir süre sonra pek fazla açmadığını fark edeceksin.

FPS oyunlarının gamepad de hakkını verebiliyorsan Xbox tam senlik.

Klavye falanda takıp oynarız onda problem olmaz ya en kötü gamepada alışırız:)

Bu arada bazı oyunlar 2K ve 4K da verebiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Forza Horizon 4'te 4K verebiliyordu Series S.

Düzenleme: Yanlış hatırlıyormuşum internette 2K 120 FPS yazıyor.

Ya benim için 4 k dır 2 k dır falan dert degil PC'de her oyunu 1024 cözünürlükte oynuyorum. Tek isdedigim açsın oyunu 60 fos 1080p de kasmadan donmadan oynamak zaten artık deli gibi oyun oynamayacağım boş vakitlerde.

Oyunlar nesil sonuna kadar gelir Series S'e de ama o oyunları nasıl oynarsın o var yani. Aralarında bu kadar az fiyat farkı varken bence Series S alınmaz. Benim şahsi görüşüm tabii ki. Sen diyorsan ki benim işimi görür, alabilirsin tabii ki. Güzel cihaz, kendim de kullanıyorum.

4K oynasan da oynamasan da görüntü ve performans olarak farklılıklar baş gösterecektir ileride. GPU'ları hariç birebir aynı cihazlar ama beni daha uzun götürsün diyorsan Series X alır rahat edersin. Yani biraz daha geleceğe yönelik bir ürün. Series S nesil boyu bütün oyunları 60 FPS açabilecek mi meçhul.

Abonelik sistemi kafasından kaynaklı. Çok fazla oyun olunca insan daldan dala atlıyor. Normalde Steam'den uzun zaman almayı beklediğin bir oyunu alsan başına oturur kalkmazsın. Fakat GP ya da PS+'da derya deniz oyun olduğu için sürekli oyun değiştiriyorsun. Bir de Xbox'ta quick resume sayesinde 5 Dk'da 3-4 oyun turluyor insan :D

Şu anda sahibinden bakıyorum ikinci el mağazalara falan s 5-6 bin TL bandında X ise 7-8 bin o kadar fazla bayılmak istemiyorum sadece 2-3 oyun oynamak için ya. Aralarında o kadarmı büyük fark var yani Series S alınmayacak kadar.

En ucuz Türkiye garantili olanların arasında neredeyse 6-7 bin lira fiyat farkı var bu da pek az değil bence.
İkinci el alacak Series X'i. O halde aralarında 2-3 bin TL oynuyor. Zaten konsol garantili olduktan sonra problem olmaz diye düşünüyorum. Bir ara ben de alacaktım, PC topladım onun yerine.
Şu anda sahibinden bakıyorum ikinci el mağazalara falan s 5-6 bin TL bandında X ise 7-8 bin o kadar fazla bayılmak istemiyorum sadece 2-3 oyun oynamak için ya. Aralarında o kadarmı büyük fark var yani Series S alınmayacak kadar.
Series S alınmayacak kadar fark yok hocam ama evet baya fark var aralarında. Baya Series S kötülemiş gibi oldum da dediğim gibi kendim de kullanıyorum güzel cihaz yani. Çatır çatır oynatıyor, ki asgari 3-4 yıl daha oynatmaya devam eder. Fakat Series X aradaki 2-3 bin TL'ye göre çok daha geleceğe dönük ve iyi bir performans sunuyor, demek istediğim o.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı