PC siyah ekranda kalıyor

İlk olarak harf hatası yapmışın onu düzelttim.
Ben her şeyin çözümü format demedim. Çoğu insan doğru düzgün bilgisayar kullanmayı bilmiyor. Senin sistemde oluştu diye her sistemde oluşacak diye bir kaide yok. Çok genel bir problem yok.
Sistem nedir? Ne şekilde büyük güncellemeleri veya alıyor çöp yazılım bulunması vs. Bunların hepsi bir etken.

PC'yi açınca BIOS şifresi var onu girebiliyorum sonra PC oturum açma sayfasına girmeden siyah ekranda kalıyor ve imleci hareket ettirebiliyorum sadece. CTRL + Alt + Del veya CTRL + Shift + ESC yapınca görev yöneticisi gelmiyor, explorer.exe değil sanırım.

Eki Görüntüle 476205

Format atmadıysan şu adımları izle :
1-Bilgisayarı aç
2-Siyah ekran gelince güç tuşuna 1 defa bas uyku moduna girsin
3-Uyku moduna aldıktan sonra uykudan çıkar
Uykudan çıkarmak için :
Tuşlara bas , mouseyi hareket ettir. Diğer yöntem ise güç tuşuna bidaha basmaktır.
4- Ekran açılmış olacaktır ekran kartı ve diğer driverleri güncelle.

Format atmadıysan şu adımları izle :
1-Bilgisayarı aç
2-Siyah ekran gelince güç tuşuna 1 defa bas uyku moduna girsin
3-Uyku moduna aldıktan sonra uykudan çıkar
Uykudan çıkarmak için :
Tuşlara bas , mouseyi hareket ettir. Diğer yöntem ise güç tuşuna bidaha basmaktır.
4- Ekran açılmış olacaktır ekran kartı ve diğer driverleri güncelle.
Siyah ekrandayken güc tuşuna bi kere basınca kapanıyor

Aynısı benim de başıma gelmişti. Allah'tan cihazı yeni almıştık. Servise götürdüm HDD'yi değiştirdiklerini söylediler ve bilgisayarda herhangi bir güncelleme olunca bitmeden kapatmamamızı söylediler. Şuanda da yine 1 2 defa dışında daha olduğunu görmedim veya olunca biraz bekledikten sonra geliyordu ekran.

Ekranı kapatmayı dene sonuçlarını yazabilirsin tekrardan.
Maalesef yine kapanıyor
İlk olarak harf hatası yapmışın onu düzelttim.
Ben her şeyin çözümü format demedim. Çoğu insan doğru düzgün bilgisayar kullanmayı bilmiyor. Senin sistemde oluştu diye her sistemde oluşacak diye bir kaide yok. Çok genel bir problem yok.
Sistem nedir? Ne şekilde büyük güncellemeleri veya alıyor çöp yazılım bulunması vs. Bunların hepsi bir etken.
SSD var bilgisiyarda onu çıkarsam bilgileri alabilir miyim? Format sıkıntı değil de bilgiler çok önemli onun için format istemiyorum ama bilgileri alırsak format atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim şekilde alabilirsin.
@SunSet VBIOS çoğu laptop üreticisi yayınlamaz.
SSD bilgileri alabilir miyiz? Format atabilirim.
20191224_173612.jpg

20191224_173556.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı