PC sürekli mavi ekran veriyor

Lunovox

Hectopat
Daha fazla  
Bu sabah Fortnite oynarken PC bir anda mavi ekran hatası verdi bilgisayar tekrar açıldıgında bir daha mavi ekran hatası verdi sonra bilgisayar başlarken onarım tamamlanamadı hatası aldım gelişmiş seçeneklerden format atmaya çalıştım olmadı başka yöntemler denedim onlar da işe yaramadı kısaca PC mavi ekran döngüsüne girdi şu an USB'yle format atmaya çalıştım fakat kurulum hazırlanıyor aşamasında mavi ekran almaya devam ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim mahalle bilgisayarcısına 200 lira vermek istemiyorum.

Ben Ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum. PC özelliklerini keşke yazsaydınız. Eğer çift kanal Ram kullanıyorsanız birini çıkarın. Farklı ram'ler ile ram slotlarını deneyin derim. PSU'nuz da belki sorunlu olaiblir ve eskiden verebildiği gücü sisteme iletemeyince mavi ekran alıyor olabilirsiniz. TÜm donanımları ve güç kablolarını söküp tekrar bağlamayı deneyin.

Bu sabah Fortnite oynarken PC bir anda mavi ekran hatası verdi bilgisayar tekrar açıldıgında bir daha mavi ekran hatası verdi sonra bilgisayar başlarken onarım tamamlanamadı hatası aldım gelişmiş seçeneklerden format atmaya çalıştım olmadı başka yöntemler denedim onlar da işe yaramadı kısaca PC mavi ekran döngüsüne girdi şu an USB'yle format atmaya çalıştım fakat kurulum hazırlanıyor aşamasında mavi ekran almaya devam ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim mahalle bilgisayarcısına 200 lira vermek istemiyorum.

Depolama biriminde sorun olabilir. Flash bellek çalıştığına eminiz değil mi? Onun dışında RAM'leri çıkarıp tek tek deneyin. Eğer çift kanal var ise tabii.

Ben RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. PC özelliklerini keşke yazsaydınız. Eğer çift kanal RAM kullanıyorsanız birini çıkarın. Farklı RAM'ler ile RAM slotlarını deneyin derim. PSU'nuz da belki sorunlu olaibilir ve eskiden verebildiği gücü sisteme iletemeyince mavi ekran alıyor olabilirsiniz. Tüm donanımları ve güç kablolarını söküp tekrar bağlamayı deneyin.

Sistem özelliklerim: MSI RX570 4 GB ekran kartı/ Ryzen 5 5500 işlemci/8gb Corsair Vengeance LPX ram/a320 m a Pro anakart/500 +80 watt deepcooler psu/A data 240 GB SSD. Şu an bilgisayarı hiçbir şekilde açamıyorum format atarken bile mavi ekran veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı