PC temizliği nasıl yapılır?

chivox

Femtopat
Daha fazla  
Selam 2020 Aralık ayının sonlarında hazır toplama sistem aldım. 2021 Ocak baz alırsak 2.5 yıl geçti sistemin yavaşlamaması veya başka sorunlar çıkarmaması için kasanın içini temizlemem gerekiyor mu? Bu temizliği sizler nasıl yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam 2020 Aralık ayının sonlarında hazır toplama sistem aldım. 2021 Ocak baz alırsak 2.5 yıl geçti sistemin yavaşlamaması veya başka sorunlar çıkarmaması için kasanın içini temizlemem gerekiyor mu? Bu temizliği sizler nasıl yaptınız?

Sökme takma işini becerebiliyorsan. Tüm sistem parçalarını Kasa'dan çıkar. Hepsini ayrı ayrı temizleyip kasana geri monte et. Bu kadar detaya giremiyorsan kasana hava tut. Fanları sök, fan yapraklarına zarar vermeden tozlarını temizle. İşlemci macununu yenilerken olabildiğince az sürüp, işlemcinin tüm yüzeyine yaymaya özen göster. Macunu bol sürme.

Yeni termal macun alın (MX-4 öneririm) işlemci fanını sökün tozlarını temizleyin termal macunu sürün (yeterli miktarda) daha sonra kasadaki fanları sökün tozlarını alın ekran kartını da dikkatli bir şekilde termal macununu değiştirin. NOT: Ekran kartının garantisi var ise sökmeyin.

kesinlikle temizleyin özellikle termal macunu degiştirin. Temizlik için ben saç kurutma makinasının soguk hava konumunda kasaya tutuyorum ardından yumuşak bir fırça ve izopropil alkolle fırçalayıp bezle siliyorum.

Yeni termal macun alın (MX-4 öneririm) işlemci fanını sökün tozlarını temizleyin termal macunu sürün (yeterli miktarda) daha sonra kasadaki fanları sökün tozlarını alın ekran kartını da dikkatli bir şekilde termal macununu değiştirin. NOT: Ekran kartının garantisi var ise sökmeyin.
ekran kartı macunları işlemci macunlarına göre daha uzun süre gidiyo, sıcaklık degerlerinde bir problem yoksa çok gerek yok ama işlemci macunu kesin kurumuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı