PC topladıktan sonra yapılması gereken testler

egesacintii

Femtopat
Merhaba dostlar, bilgisayar toplandıktan sonra parçalar birtakım testlere tabii tutuluyormuş. Ben bunu detaylı olarak bilmiyorum ama RAM'lerde sıkıntı var mı vs. gibisinden testler varmış. Bu testlerden hangisini nasıl yapmalıyız rehber niteliğinde iyi bilen bi' arkadaş yazarsa çok sevineceğim.

Bir de şunu soracağım. Diyelim işte RAM'lerde problem çıktı. Ancak biz bu PC parçalarını Hepsiburada, GittiGidiyor vs. gibi yerlerden alacağımız için satıcıya RAM'de şu şekilde bir arıza çıktı yenisini verebilir misin deme hakkımız var mı? Varsa satıcı bizi umursar ve yenisini yollar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de şunu soracağım. Diyelim işte RAM'lerde problem çıktı. Ancak biz bu PC parçalarını Hepsiburada, GittiGidiyor vs. gibi yerlerden alacağımız için satıcıya RAM'de şu şekilde bir arıza çıktı yenisini verebilir misin deme hakkımız var mı? Varsa satıcı bizi umursar ve yenisini yollar mı?
Yollar.

Merhaba dostlar, bilgisayar toplandıktan sonra parçalar birtakım testlere tabii tutuluyormuş. Ben bunu detaylı olarak bilmiyorum ama RAM'lerde sıkıntı var mı vs. gibisinden testler varmış. Bu testlerden hangisini nasıl yapmalıyız rehber niteliğinde iyi bilen bi' arkadaş yazarsa çok sevineceğim.

Yollamak zorunda. İşi yokuşa sürerse Hakem Heyeti ile uğraşırsınız ama her türlü hakkınızı alırsınız.

Testler:
AIDA 64: İşlemci ve diğer bileşenlerin testi.
FurMark: Ekran kartı testi.
PassMark: Bileşenlerinin başka kullanıcılara göre performansı.
Memtest: RAM testi.
HD Tune: HDD SSD testi.

İkinci sorunuza cevaben arızalı çıkan parçanızı 14 gün içinde hiçbir sebep göstermeden iade edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı