PC toplamak için uygun zaman

Ben de bekleyenlerdenim. Sadece şu bir ayda inanılmaz artış oldu fiyatlarda, tüm satıcılar da sahtekarlık peşinde olunca beklemekten başka çare yok zaten. Mesela son bir haftadır inventus'u takip ediyorum, ücretsiz montaj-test-kargo hizmeti olduğu için. Pazartesiden Cumaya fiyatlar 7-8 kere çıktı. Mesela hafta başında rx 480 1260 civarındaydı, hafta ortasında 1300ün üzerine çıktı Cuma 1290'a döndü. Yani bir kuruş artışı bile kaçırmıyorlar, bu kadar fırsatçılık ancak Türkiye'de olabilir. Sanki sen o kurdan aldın ekran kartını da bana saniye saniye fiyat ayarlıyorsun sahtekar. Sadece inventus için değil bütün siteler böyle. Ülkede hiçbir denetim mekanizması işletilmeyince, hukuk olmayınca kur da yükselir insanlar da rahat rahat dolandırılır.

Düşmeye devam ederse beklemeye gerek var bence. Çünkü tam sistem üzerinden 10 kuruşluk bir düşüş 100-200 lira fark edebiliyor. Geçen hafta biraz düşmüştü, eğer düşmeye devam ederse düştüğü yere kadar bekleyeceğim, bu hafta da yükselişle geçerse o zaman beklemem alırım diye düşünüyorum. Kurun bir daha eski haline (3-3.25 hatta 3.5) dönme olasılığı yok çünkü.
 
Öğrenci bi kardeşinizim bende o yüzden ne kadar ucuza getirirsem o kadar iyi olur zaten 1500-1600 tl civarında bi sistem alacağım zaten parayıda tamamlayana kadar mecbur bekleyeceğim iyice yükselmesinden korkuyorum dolar zaten suanda 3.78 zaten @mrcrane ye katılıyorum bende düştüğü anda almayı planlıyorum keşke 3 tl civarına insede şu dolandırıcılar fiyatı bu kadar yükseltmeseler.
 
Arkadaşlar. Kur takibi yapmak çözüm değil. Bir arkadaşım sitelerin dolandırıcılığından bahsetmiş ki ben buna katılmıyorum. Dolar bazlı çarpanlar tüm sitelerde elden gelir bişe yok. Onlar dolandırıcı sayılmazlar yani, dolar bazlı tüm çarpanı olan ürünlerde fiyatlar böyledir.

Peki nasıl alırım?

Benim nacizane tavsiyem indirimli günleri takip etmeniz.
Yılbaşında rx 470 i indirimli olarak 800TL ye yanında da i5 6500 ü 700TL ye aldım mesela. Geri kalanlara kredi kartı lmitim yetmedi ki o aralar b150m bazooka 240 liraydı şimdi olmuş 450.

Peki ne zaman indirim olur?

Satıcıların sayım yapacağı günlerin sonrasındaki cuma günleri genelde indirimler gerçekleşebiliyor. Tavsiyem sayım gününü takip etmek. Yada özel günlere kaldı işimiz ki yılbaşından sonraki özel gün 14 şubat sanırım. Allah sonumuzu hayır etsin.
 
Yılbaşı indiriminde vatandan 380 TL aldığım anakart şuan 486 TL olmuş. O zaman KDV kadar indirim vardı. Bir çok parçayı ucuza almıştım. 3 gün sürmüştü indirim sadece.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı