PC Uzun süre açık kaldığı zaman reset atıyor ve HDD'yi görmüyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Oyun indirmek için bilgisayarı açık bıraktıktan ortalama 20-25 dk. sonra monitörü yeniden açtığımda BIOS ekranı çıkıyor karşıma. Boot önceliğinde de HDD ya hiç görünmüyor ya da Windows Boot Manager yerine HDD'nin direk kendisi 1. sırada. İşin tuhaf yanı bilgisayarı saatlerce kullansam bile kapanmıyor ama böyle indirme ya da boşta çalışma vs. yani bilgisayarın işlem yapmadığı zamanlarda kapanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bunu daha önceden yaşayan var mı?

Not: Güç seçeneklerinde kapatma ayarlarının hepsi 'Hiçbir Zaman' olarak ayarlı ama hala reset atıyor.

Data veri kablonuzu kontrol edin. Hard diske takılan küçük kablo olan. Veri kablonuzu değiştirin. Ardından Veri güç kablosunu büyük olan, onu da farklısı ile değiştirin.

Data veri kablonuzu kontrol edin. Hard diske takılan küçük kablo olan. Veri kablonuzu değiştirin. Ardından Veri güç kablosunu büyük olan, onu da farklısı ile değiştirin.
Deneyeceğim.
SATA kablosunu değiştirdim, sanırım düzeldi. Yaklaşık 1 saattir o takılmalar ve yavaşlamaların azaldığını hissediyorum sanki. Önceden olsa sistem açıldıktan sonra HDD kendine gelsin diye 2-3 dk. beklerdim. Şimdi ise 15 saniye bile geçmeden Chrome açtım ve hiçbir sorun çıkmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı