PC varken PS5 alınır mı?

fasifrof

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, biliyorum artık çok klişe bir soru oldu bu zamanda "bilgisayar mı PS mi" sorusu. GTX1650 ekran kartına sahip bir bilgisayarım var, yeni nesil oyunların bazılarını Low ayarlarda oynayabiliyorum ama grafikler çamur gibi olduğu için zevk almıyorum açıkçası. Bilgisayardan zevk almıyorum direkt, belki de sistemimden dolayıdır. PS5 Slim veya Pro almayı düşünüyorum, bu zamana kadar PS'in özel oyunlarını bile oynamadım. Önerir misiniz yoksa bilgisayarı mı yükseltmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, biliyorum artık çok klişe bir soru oldu bu zamanda "bilgisayar mı PS mi" sorusu. GTX1650 ekran kartına sahip bir bilgisayarım var, yeni nesil oyunların bazılarını Low ayarlarda oynayabiliyorum ama grafikler çamur gibi olduğu için zevk almıyorum açıkçası. Bilgisayardan zevk almıyorum direkt, belki de sistemimden dolayıdır. PS5 Slim veya Pro almayı düşünüyorum, bu zamana kadar PS'in özel oyunlarını bile oynamadım. Önerir misiniz yoksa bilgisayarı mı yükseltmeliyim?
Bilgisayarı yükseltmek daha mantıklı.
PS’nin bir olayı kalmadı artık, özel oyunların neredeyse hepsi bilgisayara geliyor.
Kaldı ki oyunlar çok pahalı o da var.

Pro alınabilir ama bence yine de pc daha mantıklı.

Hocam 4070ti super li bir sisteme sahibim yurtdışından gelirken de 28k ya ps5 pro aldım. 7 aylık ps tecrübem var. Gerek oyunların pahalı oluşu çoğu oyunu 60 fps de çalıştırması yüzünden pc daha avantajlı. Bir de ps mağazası gereçkten çok pahalı, pc de farklı satın alma alternatifleri elini çok güçlendiriyor. PS5 pro nun sana tek avantajı GTA VI olur. Onda da şunu farketttim ingilizce bilmeme rağmen artık ing altyazılı oyun oynamak yoruyor. TR Yama istiyorum

Eğer maddi gücün varsa konsol almanı tavsiye ederim, gerçekten konsoldan oyun oynamanın hissi farklı ayrıca PS özel çıkan bazı oyunları da oynayabiliyorsun. (ayrıca GTA 6 gibi bir oyun söz konusu önce konsola çıkacağı için.)

Bunun kararı sizde bitiyor hocam. Eğer ki PC'de grafik ayarı yapmaktan sıkıldıysanız, Launcher derdi driver derdi FPS derdi gibi şeyler size zor geliyorsa, biraz oyun keyfim var bir de bu şeylerle uğraşamam derseniz konsol, bunlar önemli değil GTA 6'yı da çıktığı gibi oynamasam da olur, bir sürü mağaza ile oyun fiyatları konusunda alternatiflerim olsun, FPS oyunları oynuyorum, hikayeli oyunlarda grafikler hep Ultra ayarlarda olsun, FPS tavan olsun diyorsanız PC mantıklıdır. Yani benim de PS5 Fat, PS5 Pro ve 4080'li laptopa sahip biri olarak size tavsiyem öncelikle PC yükseltmeniz olur.
4 yıl PS5, 7 aydır da Pro'sunu kullanan biri olarak eğer konsolda karar kılarsanız şunları diyebilirim:
1-PS5 Pro'nun tüm esprisi grafik kalitesi. Ne çözünürlük ne FPS'te PS5'e göre artı sunmuyor. Yani bu noktada TV'im şöyle böyle Pro'ya acaba gerek olur mu sorusuna kapılmayın.
2-PS5 oyunlarına göre değişmekle beraber Low, medium kalitede oyun açarken PS5 Pro ise high ayarlarda açıyor gibi düşünebilirsin. Veya ışın izleme performansı daha iyi oluyor, uzak mesafeler ve dokular daha iyi oluyor vs. Yani bu noktada ne kadar grafik takıntınız var kendinize bunu sorun. PS5 de gayet yeterli bir performansa sahip.
3- Eğer GTA6 için bekleyişteyseniz hiç düşünmeden Pro alın.
4-PS5 Pro'yu asla 50K'ye TR'den almayı tavsiye etmiyorum. O parayı hak etmiyor çünkü, alacaksanız yurt dışı olarak alın 30-35k arasına. Yurt dışı olarak bir düz PS5'e göre 10k fark verip gerek GTA 6 gerekse diğer oyunları PS6 gelene kadar 2-3 çıt daha iyi oynamak için ve daha fazla depolama alanına sahip olmak için Pro almanızı öneriyorum şu noktadan sonra. Satarken de yine farkını alarak satacaksınız neticede. Başka aklınıza takılan sorular olursa sorabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı