PC ve konsol için monitör önerisi

HolyStinger

Kilopat
Merhaba,
Elimde Ryzen 5 2600X ve MSI 1070 Ti bulunan bir bilgisayarım var. Şu an kullandığım monitör bu bilgisayar için gayet iyi. Fakat ben Xbox Series X için de kullanma amaçlı daha iyi bir monitöre geçmek istiyorum. 2K bir monitör alıp, konsolda 2K PC'de 1080p olarak kullanabiliyor muyum? Kullanamazsam, 2K bu sistemde ne kadar sıkıntı yaratır?

Aklımdaki model: https://www.hepsiburada.com/msi-opt...cu-monitor-p-HBV000014D9K7?magaza=Hepsiburada

Sıkıntı olmaz ben GTX 1060 laptop ile çift monitör (1080p + 1440p) kullanıyorum. Oyunlarda yetmediği noktada çözünürlük düşürürsün. Masaüstü performansın çok değişmiyor.

Peki bu çözünürlük düşünce, görüntüde büyük bir sıkıntı yaşar mıyım?
Monitörü tavsiye eder misiniz?
Sıkıntı olmaz ben GTX 1060 laptop ile çift monitör (1080p + 1440p) kullanıyorum. Oyunlarda yetmediği noktada çözünürlük düşürürsün. Masaüstü performansın çok değişmiyor.

Hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Sonuçta birkaç pixel artık tek pixelmiş gibi davranmaya başlıyor. Dolayısıyla 2K mönitörde daha düşük çözünürlük, düşük çözünürlüklü bir monitörden pek bir farkı yok. (biraz daha fazla güç tüketir.) Konsol oyunları oynayacaksan aynı zamanda 32 inç monitörleri tavsiye ederim. Ben ASUS TUF VG27WQ1B kullanıyorum. Kendim için tatminkar ve yeterli buluyorum.

Zamanında bir liste oluşturmuştum. Bir bak istersen. VA panel ister misin bilmem ama IPS panellere göre uygun fiyatlı olması ile dikkat çekiyor. Eğer bütçen varsa IPS panel öneririm.

Bütçeni de söylersen sana göre daha uygun bir şey bakabilirim.

Son düzenleme:
Hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Sonuçta birkaç pixel artık tek pixelmiş gibi davranmaya başlıyor. Dolayısıyla 2K mönitörde daha düşük çözünürlük, düşük çözünürlüklü bir monitörden pek bir farkı yok. (biraz daha fazla güç tüketir.) Konsol oyunları oynayacaksan aynı zamanda 32 inç monitörleri tavsiye ederim. Ben ASUS TUF VG27WQ1B kullanıyorum. Kendim için tatminkar ve yeterli buluyorum.

Zamanında bir liste oluşturmuştum. Bir bak istersen. VA panel ister misin bilmem ama IPS panellere göre uygun fiyatlı olması ile dikkat çekiyor. Eğer bütçen varsa IPS panel öneririm.

Bütçeni de söylersen sana göre daha uygun bir şey bakabilirim.
32" de mantıklı geliyor ama 1080pde çok bozulma olur diye pek bakmadım. Onun için de öneri alabilirim. Bütçe olarak 5kyı geçmeyi düşünmüyorum.

1070 Ti zaten 2K içinde gayet yeterli bir kart. 1080p yüksek FPS almak için oynadığınız oyunlar varsa 27 inç alabilirsiniz.
Paylaştığım linkte 5 bin lira altında 4-5 adet monitör var. Bir inceleyin isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı