Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bütçeniz ne kadar? Bence düşük bütçe için PC yerine XBOX Series S almak mantıklı olabilir. Fakat XBOX Series X veya PS5 almak bence mantıksız. Oyunları PC'ye göre çok pahalı. GamePass ile belki idare edilebilinir. Ama PS5 alınacaksa oyunlara 700 TL vermeyi göze almak gerekir.
Elinde zaten günlük işlerini görecek bir PC var ise ve sadece oyun oynayacak isen konsol. Benim gibi çizim, modelleme yapıyor veya kod yazıyorsan, oyun da oynuyorsan PC.
Ben orta gelirli bir ailenin 1 çocuğuyum 1'de 9 yaşında kardeşim var eve ayda 4000 ₺ giriyor ben açıkçası PC derseniz laptop ve masaüstü seçim yapacağım konsol derseniz PS4.
Şimdi aslında PC vs konsol kıyaslanamaz kime gore neye gore ama performans acısından kıyaslama yapabiliriz PC'yi her seferinde upgrade edebiliriz ama konsolda böyle bir şey mümkün değildir. Konsolda 4K 60 FPS oynayabilirsin ve daha fazlası olamaz ama PC'de 8K 240 FPS gibi değerler yapılabilir benim acımdan kansola para vereceğime üstüne 3 5₺ daha ekleyip kaliteli bir sistem toplarım. Ve oyun konusuna geçecek olursak konsolda FPS kısıtlı ve oyunları pahalıdır
Ama PC'de FPS sıkıntısı yoktur oyunları da ucuz dur. Benim acımdan PC her zaman > konsol.