PC Yeşil Ekran Sorunu

Barın Can

Hectopat
Daha fazla  
Resimde de gördüğünüz gibi bilgisayar ya yeşil ekranda kalıp açılmıyor açılsa bile orasında burasında yeşil dikey çizgiler var ve gözü aşırı rahatsız ediyor. Sorun ne olabilir veya tamir edilerek düzeltilecek bir sorun mu ?

gffgfg.jpg
gjkghgfghjhgfd.jpg

ben bu akşam pc yi açtığımda bu sinir bozucu şeyle karşılaştım 2 saniye yemyeşil olup düzeliyordu o arada yeniden başlat yaptım HDMI kablosunun ekran kartına girişini hafifçe kıpırdattığımda tekrar o yeşil ekranı aldım sanırım ordaki kabloda sıkıntı

ayını şekilde bendede oldu monitör kasa baglantı kablosunu çıkardım bilgisayar halla çalışırken sonra yeniden taktım yine yeşil ekran geldi bunu 2 kere yaptıktan sonra mecburen kasadan bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım ve tekrar açtıgımda sorun düzelmişti size sorum bir daha olurmu ve bu neyle alakalı çünkü ekran kartı yerinde tam bir şekilde buruyo sabit baglantı kablosuda baglı

ayını şekilde bendede oldu monitör kasa baglantı kablosunu çıkardım bilgisayar halla çalışırken sonra yeniden taktım yine yeşil ekran geldi bunu 2 kere yaptıktan sonra mecburen kasadan bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım ve tekrar açtıgımda sorun düzelmişti size sorum bir daha olurmu ve bu neyle alakalı çünkü ekran kartı yerinde tam bir şekilde buruyo sabit baglantı kablosuda baglı
Konuyu hortlatıyorum ama yeni konu açtığımda cevap gelmemişti o yüzden buraya yazacağım. Benzer bir sorunu yaklaşık 2 aydır yaşıyorum. Bazen oyun oynarken ekran aynı resimdeki gibi tamamen yeşil oluyor. Anlık birkaç kez peş peşe de olabiliyor, birkaç saniye kalıcı olup pc'nin yeniden başladığı da oluyor. Birkaç saniye kalıcı olursa bir ses çıkıyor pcden. Sonra yeniden başlıyor kendi kendine. Bunun dışında bios'tan ayar değiştirip yeniden başlattığımda 2. resimde arkadaşın eklediği gibi oluyor görüntü, sonra tekrar yeniden başlattığımda düzeliyor. Çok garip bir şekilde ekran kartımı çıkarıp kısa bir süre sonra tekrar taktığımda 2 haftaya kadar düzeliyor. Bazen bu da işe yaramıyor. İşe yarayana kadar tak çıkar yapıyorum (2-3 seferde işe yaramış oluyor). Çok kafam karışık çünkü gpu arızalı olsa tak çıkar yapmak neden sorunu düzeltsin? Buna hiçbir anlam veremiyorum. Gpu arızalı değilse bu sorun neyden kaynaklanıyor onu da bir türlü bulamadım. Sorunun monitörden veya kablodan olduğunu düşünmüyorum çünkü başka bir kablo ve monitör ile denedim. Ekran kartımdan olduğunu da kesin bir şekilde düşünemiyorum çünkü tak çıkar yapınca 2 haftaya kadar düzeliyor ve her oyun oynadığımda da yapmıyor. Yok mu bunun bir çaresini bilen?

Yok mu bunun bir çaresini bilen?
Garantiler devam ediyorsa PSU, Ekran kartı, RAM bunları kontrol için garantiye gönderin. Mavi ekran da alıyor olabilirsin dumpları kontrol edip paylaşabilirsiniz.
PSU doğru güç veriyorsa, yük altında testi yapılmalı. Ekran kartı VRAM ve mosfetler kontrol edilmeli.
Isılar kontrol edilmeli. Sürücü düşürme denenmediyse denenmeli. OC veya frekanslarla oynama yapılan araçlar kullanıyorsanız kullanmayın.

Garantiler devam ediyorsa PSU, Ekran kartı, RAM bunları kontrol için garantiye gönderin. Mavi ekran da alıyor olabilirsin dumpları kontrol edip paylaşabilirsiniz.
PSU doğru güç veriyorsa, yük altında testi yapılmalı. Ekran kartı VRAM ve mosfetler kontrol edilmeli.
Isılar kontrol edilmeli. Sürücü düşürme denenmediyse denenmeli. OC veya frekanslarla oynama yapılan araçlar kullanıyorsanız kullanmayın.
Benimkisi sanırım ekran kartından kaynaklanıyor. Aida64 testinde memory copy aşamasında anlık yeşil ekran geliyor bazen birkaç kez. Her testte olmuyor. PSU dışında garantisi devam eden parçam yok. PSU'nun da sağlam olduğuna eminim. Teşekkür ederim cevap için.

Aida64 testinde memory copy aşamasında anlık yeşil ekran geliyor bazen birkaç kez.
Sürücü kaynaklı da olabilir dediğim gibi OC benzeri bir şey yoksa VBIOS varsa güncellenip denenebilir o da olmazsa dediğim gibi o ksımda sorun yaşıyorsa VRAM kaynaklı olabilir.
Garanti bittiyse ücretli olarak servise gönderebilirsiniz veya bilinen bir GPU tamir servisine verilebilir.

Sürücü kaynaklı da olabilir dediğim gibi OC benzeri bir şey yoksa VBIOS varsa güncellenip denenebilir o da olmazsa dediğim gibi o ksımda sorun yaşıyorsa VRAM kaynaklı olabilir.
Garanti bittiyse ücretli olarak servise gönderebilirsiniz veya bilinen bir GPU tamir servisine verilebilir.
Gerçekten sorunu hiçbir şekilde tespit edemedim. Bir süredir (yaklaşık 2 haftadır) sorun yok. Sadece son 3-4 gündür toplamda belki 2 ya da 3 kez yaşamışımdır, hiçbir sorun yokken pc yeniden başlıyor. Yeşil ekran gitti, bu sorun geldi. PSU sıkıntılı değil ondan eminim çünkü daha 3 ay önce aldım. Sanırım bir işe girene ve biraz birikim yapana kadar idare edip yeni sistem toplayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı