PC'de gizli mining yapılıyor olabilir mi?

Sürekli CPU kullanımı artıyor mu veya %40'ın üzerine çıkıyor mu illa minning olacakta bir kaade yok başka bir sistem işlemide neden olabilir?
İndirin biraz process takibi yapın şüphelenilen bir işlem varsa suspend moda alın bir aradaki kullanım farkına bakın dosya konumuna gidip VirusTotal'e atın veya silin

Ya da bir antivirüs ile tarayın Kaspersky, ESET kullanabilirsiniz
 
Bende Dün Windows ile konuşmuştum işte 70 a çıkıyor CPU kullanımı sonra 40 a inip kademeli olarak 5 e düştü dedim, bana bu durumun normal olduğunu söyledi çünkü bir sürü Windows hizmet uygulaması çalıştığından bahsetti. Esed tarattirdim PC ye de düşük tehditli dosyalar ve 1 tane de trojen gövdesi türü buldu ve kaldırdı, geri kalanini karantinaya aldı bende sonra Esed i kaldırdım. Kaldirmakla beraber karantinaya alınan viruslerinde yok olacağını söyledi Windows. Bu detayları niye anlattım derseniz, yararı olur diye düşündüm bende çok korsan indirdim Malwares le bir çok kez taratmama rağmen ilk başta 1 tane buldu ve Esed te 5 tane. Bu tür programlar davranışsal olarak tehlikeli olan dosyaları yakalıyorlar ve bu programların çok hassas olduğunu söyledi Windows. Bide ben en tanıdık kaynaklardan indirmeme rağmen böyle sonuçlar çıktı. Anti virüs programı elinizde bulundurun mutlaka, daha da tarattiktan sonra başka bulmadı.
 
Son düzenleme:
Crackli oyun indiren arkadaşlar, 3-5 para verin bir Kaspersky aboneliği satın alın. İçinde Bitcoin madenciliği dedektörü de var. Ayrıca kendi güvenlik duvarı var. Beleş sürümünde bunlar yok. Tavsiye ederim, crack indirme tavsiyesi değildir. Yanlış anlaşılmasın.
 
%40 CPU dediğiniz görev yöneticisini açtığınız anda düşüyor mu? Eğer öyleyse windowsun bir bugı korkmanıza gerek yok.
 
Crackli oyun indiren arkadaşlar, 3-5 para verin bir Kaspersky aboneliği satın alın. İçinde Bitcoin madenciliği dedektörü de var. Ayrıca kendi güvenlik duvarı var. Beleş sürümünde bunlar yok. Tavsiye ederim, crack indirme tavsiyesi değildir. Yanlış anlaşılmasın.
Oyunlara para vermeyen insanın av yazılımına para vermesi çok saçma olur önce oyuna para versin'de sonra av yazılımı satın alsın bende crack indiriyorum ama sadece AbandonWare (Terk Edilmiş Yazılım) oyunları yüklüyorum çünkü satılmıyor mecbur korsan indirmek gerekiyor.
 
Kaspersky'de filan virüs taraması yapın. Crack oyunlarda virüs olabilir. Ama zaten mining bittiği için bilgisayarınızda mining yapmazlar. Ama virüs bulaşmış olabilir.

Hocam birkaç hafta önce crack bir oyun indirdim. Oyun iyi güzel de sonrasında PC'de ciddi yavaşlamalar olmaya başladı sonra hiçbir şey açık değilken CPU'nun %40'nın kullanıldığını gördüm. PC de gizli mining olabilir mi?

AVG antivirüs böyle şeyler için ideal bir tarama programıdır, boştayken %40 çok, yani evet indirildiğin uygulama ve oyunların arkada çalıştırdığı ekler olabilir Görev Yöneticisi'nden kapatabilirsin veya antivirüs ile tespit et, açıkçası bana göre kolay kolay bilgisayar bir yere bağlanıp mining yapamaz, Valorant indirdiğimde virüs bulaşmıştı silince düzeldi, onu da kontrol edebilirsin.
 

Geri
Yukarı