PC'de internet Yavaş Ama Telefonda Hızlı

manilafortuna

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar,
24 MBPS 75 AKK, Uydunet internetim var.
1 PC ve 1 android telefondan TP-LINK TL-WA830RE model bir modeme bağlanıyorum AKK Normalde doldu ama gece tekrardan 24 mbit'e çıktığı için gece deneme yaptım. Telefon 23 Mbit'e kadar speedtest sonucu veriyor.
PC'den test yaptığımda hızım 5.54 MBPS hız alabiliyorum ama telefonumdan aynı testi yaptığımda 23 MBPS hız alıyorum. PC'de torrent indirmesi, Steam Güncellemesi, Anti Virüs Güncellemesi, Windows Mağaza Güncellemesi, Windows Güncellemesi hız testi yaptığım sırada kapalı. Hızımın neden düşük olduğunu bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Telefonu değiştir. :D

AKN dolmadan önce bilgisayarda 23Mbit hıza çıkabiliyor muydunuz?

Bilgisayarda speedtest çalışırken telefonun internet bağlantısını kestiniz mi? Telefon güncelleme indiriyor olabilir.

Telefonu değiştir. :D

AKN dolmadan önce bilgisayarda 23Mbit hıza çıkabiliyor muydunuz?

Bilgisayarda speedtest çalışırken telefonun internet bağlantısını kestiniz mi? Telefon güncelleme indiriyor olabilir.

Dostum hiç bilgilendirici değil , telefonu değiştir demek.

Tabiki telefon normal çalışıyor... Bilgisayar ile ölçüm yapar iken hiç download yapan birşey yok...

6 MB ın üstüne çıkamıyorum, sürücüler güncel...

Bütün herşey kapalı.. Gene de 4 mb indirme hızı alıyorum... Telefonda ise normal 23 ile iniyor...

Aynı sorun bende de var. Windowstan kaynaklı bir sorun olabilir çünkü benim test yaptığım laptop güncel bir laptop Killer AC1525 Wifi kartı var. Tüm yazılımlarım güncel ve bilgisayarıma bakma konusunda fena değilimdir dolayısıyla virüs felan yok cihazda. Fakat 24mb olan internet hızım S6 telefonumda 22mb bilgisayarımda 13 mb olarak gösteriyor. Windows 10 kaynaklı bir sorun var. Ya da bir formatta hallolabilir. Çözüm bulan haber verirse bize de yol göstermiş olur.

Kardeşim pc den wifi adaptörü ile mi bağlısın?
Cevap evet ise 2.4 ghz bağlantı tipinden olabilir.
Yok kablo ile bağlı isen modem arayüzünü de kontrol edebilirsin

En stabil ve hızlı bağlantıyı unutma ki fiziksel yani LAN bağlantısı sayesinde kullanabilirsin.

Müşteri temsilcine durumu anlat bölgenizin destekleme biçimine göre modem kanalını 3 veya 4te ise 5 e çıkartacaktır ve ciddi anlamda fark yaratıyor.

Ethernet ile bağlıyım, 48 mbps indirme, 2-3 arası bir upload alıyorum. Aynı internet mobil testte 51 mbps indirme, 8-9 arası bir upload alıyor. Upload hızımı bilgisayarda da almak için ne yapmalıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı