PC'de mining olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İCarL

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar cümleten selamünaleyküm. 1 hafta önce orbit premium indirdim ve dün Malwarebytes ile bilgisayarı taratarak uygulamayı kaldırdım. Bugün arkadaşım "Orbit de mining virüsü var kanka" dedi. Bilgisayarım yeni ve gerçekten korktum bu olaydan. AV ile taradım kaldırdım bir şey olur mu diye sorduğumda ise "İstediğin kadar sil o kayıt defterine yazdığı için mining i engelleyemezsin tek çare format" dedi. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisi açtığını zaman kaynakları aşırı kullanan herhangi bir şey var mı? Yoksa dert etmene gerek yok. Kayıt defterinde duran silinmeyen virüs diye bir şey yok ayrıca.

Görev yöneticisi açtığını zaman kaynakları aşırı kullanan herhangi bir şey var mı? Yoksa dert etmene gerek yok. Kayıt defterinde duran silinmeyen virüs diye bir şey yok ayrıca.
Teşekkür ederim hocam. Zaten PCde iki üç şey vardı onlar için format atıcam. Bu da bana bahane olur. Bu arada hangi AV ı öneriyorsunuz?

Teşekkür ederim hocam. Zaten PC'de iki üç şey vardı onlar için format atacağım. Bu da bana bahane olur. Bu arada hangi av ı öneriyorsunuz?

Kaspersky kullanabilirsiniz. Görev yöneticisinde CPU'yu çok kullanan bir şey yoksa mining yoktur.
Fakat hilede trojan gibi farklı virüsler olabilir. Kaspersky ile tarama yapıp şifrelerinizi değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı