OnurCan04
Centipat
Daha fazla
Evet geçen gün bios ve chipsetide güncelledim* HDD'de problem görünmüyor, sağlık sekmesinde 1-2 ufak uyarı var ama şimdilik kayda değer bir problem olduğunu sanmıyorum.
* sfc /scannow tarama sonucu dosya sisteminde problem bulup düzeltmiş.
* Evet önemli olanlardan birisi de RAM testi, zaman bulduğunuzda mutlaka deneyin. 2 RAM için yaklaşık 3-4 saat sürüyor.
* Samsung Magician'da gönderdiğiniz ekranın sol altında "Update" var. Oraya gidip firmware güncellemesi var mı diye bakmış mıydınız?
Eki Görüntüle 1803161
* Magician ile yaptığınız SSD testinde okumada bir problem yok ama yazma birazcık düşük. SSD testini bir de CrystalDiskMark ile yapıp sonucu gönderir misiniz?
* BIOS güncellemesi ve chipset sürücü güncellemesi işlerini yapabildiniz mi bu arada?
SSD'nin başka kullanıcılardaki testleri:
Samsung EVO 970 Plus 500 GB Crystalmark test sonucu nasıl?
Samsung EVO 970 Plus 500 GB SSD NVMe diske Crystaldisk testi yaptım, çıkan sonuctan pek bir şey anlamadım ama diskin verimliliği ile ilgili bir sorun var mıdır sizce?www.technopat.net
Samsung 970 EVO Plus 500 GB SSD'nin Samsung Magician hız testi sonuçları nasıldır?
Arkadaşlar Samsung Magician'da hız test yaptım: 3454 okuma okuma IOPS 250732. 3240 yazma yazma IOPS 168212. Değerler iyi mi, bende bu çıktı.www.technopat.net
Fırsat bulup memtest86 ile test yaptım xmp açıkken sonuç temiz çıktıCrystalDiskMark'ın bitmesine 1 adım daha kalmış, tam bitmeden göndermişsiniz. Ama Magician'da yaptığınız testle aşağı yukarı aynı gibi görünüyor. Yazma hızında ufak düşüşler var, nedenini bilemiyorum. Normalde okuma 3500MB/s, yazma hızı ise 3200/3300 MB/s civarı bu SSD için. Bu durum için ayrı bir konu açılabilir belki. Ama mavi ekranı etkileyeceğini sanmam.
Herhangi bir firmware güncellemesi yok, herhalde ilk indirdiğinizde yaptınız veya zaten baştan beri yoktu. Emin olduk en azından.
Tekrar mavi ekran alırsanız güncel dosyaları paylaşırsınız.
sorun hala devam etmekte .dmp dosyası hala oluşturmuyor o mavi ekranın fotoğrafını bir videoda çözüm yolu sanarak yapmıştım ve pc reset atmadan mavi ekran kalıyordu o videoyu bulup tekrar denersem o zaman size hatanın fotoğrafını gönderebilirim. çünkü o fotoğraf w11 de çıkıyordu* Mavi ekran almaya devam ediyor musunuz?
* Alıyorsanız, .dmp dosyası oluşuyor mu? Oluştuysa paylaşır mısınız?
* Dosya oluşmuyorsa, o mavi ekranın fotoğrafını atar mısınız mavi ekran aldığınız zaman?
normalde otomatikte ama ben küçük bellek dökümünü seçmiştim ikisinde de çıkmıyorduOtomatik bellek dökümü denemiş miydiniz?
Şimdi de farklı bir hata veriyor* Mavi ekran almaya devam ediyor musunuz?
* Alıyorsanız, .dmp dosyası oluşuyor mu? Oluştuysa paylaşır mısınız?
* Dosya oluşmuyorsa, o mavi ekranın fotoğrafını atar mısınız mavi ekran aldığınız zaman?
işlemciye OC yapmadım ama şöyle söyleyeyim mavi ekran hatasından önce bilgisiyar da oyunun ortasında kapanıyordu. ekran kartı stres testi yaptım işlemci içinde yaptım fakat bir problem gözükmüyordu. yine de ne olur ne olmaz diye işlemci soğutma bloğunu söküp işlemci macununu yeniledim ondan sonra kapanma felan olmadı ama belli bir zaman sonra mavi ekran vermeye başladı yine de yardımınız çok teşekkür ederim. söylediklerinizin sadece şimdilik soğutma bloğunu söküp işlemci pinlerini kontrol etmek ve ettikten sonra da dikkatli bir şekilde vidalarını ne çok sıkı yapacağım ne de gevşek. olumlu veya olumsuz bir durum olursa geri dönüş sağlayacağım.WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR genellikle donanımsal bir arızaya işaret ediyor.
* İşlemcinin güç beslemesiyle alakalı bir problem olabilir, yetersiz olabilir.
* PSU'da bir arıza olabilir.
* İşlemciye overclock yapıldıysa olabilir.
* İşlemci fazla ısınıyorsa da olabilir.
* Termal macun uygulamasında bir yanlışlık olabilir.
* İşlemcinin üzerindeki soğutma bloğu çok gevşek veya çok sıkıysa bu durum ısınmaya veya pinlerin yamulmasına sebep olabilir. Kontakta/iletimde problem olunca bu hata gelebilir.
* Ayrıca HDD, SSD, RAM kaynaklı da olabiliyor. Ama bunlarda bir problem yok gibi şu ana kadar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.