PC'de virüs mü var?

Hocam, olay şöyle oldu ben AV programı bakıyordum technopathda ki önerilere baktım, genelde kaypersky programı öneriliyordu bende kaypersky indireyim dedim. Indirdim kurdum, sağ alt taraftan bildirim geldi. Işte C diskindeki Windows klasöründe şu isimli program zararlı yazılımdır yazıyordu, bilgisayarınızı yeniden başlatıp temizleyin diyordu. Bende ilk önce o programı bulmaya çalıştım bulamadım. Sonra temizleme şeyine tıkladım. Bilgisayar'ın ekranı simsiyah oldu 5 dakika boyunca, sonra bilgisiyar yeniden açıldı, ve masaüstüne geldiğimde hiçbir şey çalışmıyordu. Klavye ve Mause kablosunu çıkarıp taktım gene olmadı, ve telefondan technopat'da konu açtım, bu kadar. Bilgisayarı açınca ilk yapmam gereken şey nedir kaldırayım mı programı? NOT : Kaspersky'ın deneme sürümü bitmiştir yazısı çıkmıştı.
Büyük ihtimal, windows sistemindeki virüsün bulaştığı dosyadaki virüsü kaspersky temizleyemedi, komple dosyayı sildi. Buda sistemi çökertme noktasına getirdi. Norton, bit Defender gibi birkaç programla da deneyin. 10 yıl kadar önce emsisoftun antivirüsüde çok iyiydi. Eğer devam ediyorlarsa onu da bir dene kardeşim

Bende Defender'da 0'ken Malwarebytes'ta 110 virüs çıkmıştı seninkinde minimum 2000 vardır.

Virüs dediklerinizin türüne baktınız mı kardeşim? Mesela trojan ve solucan gibi hangileri vardı. Bende zamanında öyle sanıyordum, meğer o zamanki kullandığım programın zararlı dedikleri tarayıcıdaki çerezlermiş. Belki yanılma olabilir diye sordum size.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı