PCI 4.0 için i9 11900K alınır mı?

Dexterity

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance Pro CL16 4x8 32 GB
Anakart
ASUS ROG STRIX Z590-A GAMING WIFI
Merhaba,

Bilgisayarım i9 10900 işlemci var. Anakartım "ASUS ROG STRIX Z590-A Gaming Wi-Fi" ve üzerinde PCI 4.0 slotu mevcut. Bu slota hangi M.2'yi takarsam takayım işlemcimin PCI 4.0 desteği olmadığı için görmüyor.

Sorum şu; PCI 4.0 desteğini alabilmek adına i9 11900K'ya geçmek mantıklı mı? Masraf yapmaya değer mi?

Oyun oynayan aynı zamanda yazılım yapan birisiyim. Bunlarda göz önünde bulundurulmak istenebilir diye yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Daha çok PCI 4.0 için işlemci değişikliğine gitmek gerekir mi diye cevap almak istedim ama tam olarak bu cevaba ulaşamadım. Anakart ve işlemciyi satarak Pin değişikliğine gideceğim gibi duruyor.

Ayrıca gerek yok diyen çıkar ve mantıklı açıklama yaparsa satmayacağım, bu şekilde devam edeceğim :)

Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Daha çok PCI 4.0 için işlemci değişikliğine gitmek gerekir mi diye cevap almak istedim ama tam olarak bu cevaba ulaşamadım. Anakart ve işlemciyi satarak pin değişikliğine gideceğim gibi duruyor.

Ayrıca gerek yok diyen çıkar ve mantıklı açıklama yaparsa satmayacağım, bu şekilde devam edeceğim :)

O size bağlı kullanım amacına göre değişir ama 11900K'ya para vermek saçma.
11900K parasına 13600KF B760 alabiliyorsunuz şu an vatan da 6.265 TL
En ucuz 11900K.
8952'ye iki tane PCI 4.0 SSD desteği olan bir anakart işlemciye geçersiniz. Elinizdeki 10900 ile Z590 da iyi para eder isterseniz PCI 5.0 anakart da önerebilirim.

O size bağlı kullanım amacına göre değişir ama 11900K'ya para vermek saçma.
11900K parasına 13600KF B760 alabiliyorsunuz şu an vatan da 6.265 TL
En ucuz 11900K.
8952'ye iki tane PCI 4.0 SSD desteği olan bir anakart işlemciye geçersiniz. Elinizdeki 10900 ile Z590 da iyi para eder isterseniz PCI 5.0 anakart da önerebilirim.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benimkisi biraz heves, yani kasayı güncel tutmaya çalışıyorum sürekli ( araç yükseltme gibi :) ).

Aslında şimdi yükseltebilme imkanım varken de yükseltiyim istiyorum. PCI 5.0 önerilerinizi de dinlemek isterim.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benimkisi biraz heves, yani kasayı güncel tutmaya çalışıyorum sürekli ( araç yükseltme gibi :) ).

Aslında şimdi yükseltebilme imkanım varken de yükseltiyim istiyorum. PCI 5.0 önerilerinizi de dinlemek isterim.

Güncel tutmak istiyorsanız tavsiyem AM5 platformu hocam bir anakart ile 3 sene sonra çıkacak işlemciyi takabilme şansı olacak.
M.2 olarak gen 5 desteği var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı