Pci Configuration Begin Sorununun Çözümü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistemi boot ederken komut olarak;
Kod:
npci=0x2000

Yazın sorunsuzca açılacaktır ve...

Extra veya library-->>Prefences--->>System Configuration yolundaki com.apple.boot.plist dosyasını masaüstüne kopyalayıp text edit ile açın.

Kernel Flags'ın altındaki
<>Burası<> bu kısma
npci=0x2000 yazıp kaydedin ve değiştirin eskisiyle şifre girin tamamdır :)

Netkas.org'taki kısa ve ingilizce anlatımın basit ve Türkçe halidir :)

EK AÇIKLAMA:
10.6.8'den itibaren çoğu hackintosh kullanıcısının başına bela olan yükleniyor işaretinin görünmemesi yani pci configuration begin de takılması sonucu olan soruna kext kullanmadan kolay çözüm.

Bu arada netkas.org ta da 10.6.7 kextleri yerine diye değiştirilmiş bir konu.

Sadece Komut Eklenmiş Halde Varsayılan com.apple.boot.plist dosyamız :)

Yeni Ekleme: npci=0x3000 komutunuda kullanabilirsiniz. Özellikle Pci Express 3.0 olan kişiler mutlaka bu 3000 olan komutu kullansınlar. Pci Express 2.0 olan kişiler 3000 kullanmanızın bir zararı olmaz.

Saygılar;
KemalALKIN
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama abi npci parametresi çok gerekli bir şey mi bilmiyorum yalnız bu parametreyi kullanmadan makine rahatlıkla açılıyor.Neden acaba alamet bunun neresinde anlamadım.Aydınlanmayı bekliyorum. :)
 
Senin bootloader içinde eklidir zaten veya sisteminiz çok uyumlu olabilir. Orijinal usb OS X'i görüp kurulan makineler bile var.
 
Sanırım bu duruma en büyük etken dsdt dosyam olsa gerek. :)

Senin bootloader içinde eklidir zaten veya sisteminiz çok uyumlu olabilir. Orijinal usb OS X'i görüp kurulan makineler bile var.

Uyum konusunda Macbreaker 2014 cihazları listesine baktımda hiç umulmadık ya da pek bilinmeyen cihazlar çıkıyor.Neden böyle oluyor ?

Özellikle son zamanlarda tasarım konusunda üreticiler Apple benzeri ürünler yapıyorlar ama donanım olarak bazı parçalar benziyor.Burada telif hakları gibi bir şey sezinledim doğru mu ?
 
Herkes çalıyor. Belirgin çalanlar tespit edilince; hemen patent davası zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı