PCI-e 1x 3.0 to M.2 NVMe vs Sata 3 SSD

Rusting

Decapat
Katılım
31 Mayıs 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar,
Bilgisayarıma 1TB SDD gerektiği için bir süredir araştırmalar yapıyorum. Anakartımdaki M.2 yuvası dolu olduğu için 2 seçeneğim var.

1-) İlk seçeneğim PCI-e X1 3.0'dan M.2 NVMe dönüştürücü kullanmak:
Alfais 4391 M.2 Nvme Ssd Ngff To Pcie 3.0 X1 Adaptör + KIOXIA EXCERIA 1TB SSD PCIe M2G2 NVMe 3D Almayı planlıyorum.

2-) İkinci seçeneğim ise ilk seçeneğe yakın bütçede 1TB Sata 3 SSD almak. (1.000-1.500 TL arası kronik sorunu olmayan model önerilerinize açığım)

Anakartım MSI PRO H610M-E modeli ve PCIe 3.0 x1 desteği olduğu için ilk seçeneğe daha yakındım. İnternette biraz bu dönüştürücüler hakkında araştırma yaptıktan sonra bazı kullanıcıların oyunlarında kasma ve takılma sorunu olduğu konusunda yorumlar gördüm. Bu alacağım SSD'ye oyunlarımı depolayacağım için bu konu benim için çok önemli. PCI-E 1x 3.0 to M.2 NVMe dönüştürücü kullanıp deneyimini paylaşabilecek arkadaşlarımız varsa çok sevinirim. Sizce hangi seçenek daha mantıklı?
 
SATA SSD. Anakartinizda yer yoksa zorlamanın bir anlamı yok. Olsa bile çok gerekli değil. Normal kullanıcıya sağladığı ek fayda yok denecek kadar az.
Yanıtınız için teşekkürler hocam,
Açıkçası bütçe konusu burada önemli bir etken benim için. Eğer ilk seçenekte belirttiğim konfigürasyonu kullanırsam maliyeti 1.288,65 TL oluyor. Bu fiyata yakın SATA SSD araştırması yaptığımda ise 1.500 TL civarında Sandisk SSD Plus 1TB ve Samsung 870 QVO 1TB modellerini gördüm. İki SATA SSD hakkında da forumlarda okuduğum kadarıyla pek güzel yorumlar yok. Diğer yandan; belirttiğim gibi maliyetten kaçmak isterken PCI-E 1x 3.0 to M.2 NVMe dönüştürücü yüzünden takılma, donma gibi sorunlar da yaşamak istemiyorum. Eğer sizin bir SATA SSD öneriniz varsa çok memnun olurum.
 
Benim SATA SSD önerim Samsung daha iyisini yapana kadar hep 870 Evo olur. QVO modeli normal kullanıcı için değil.

x1 sizi kısıtlar. Aparat da çok kaliteli olmayacağı için gecikme de yapar bence. Sırf SSD yüzünden takılma/donma olmaz. HDD'den kötü olmasına imkan yok. Veriye erişim hızında dağlar kadar fark var.

Butce bu kadar önemliyse dönüştürücü ile kullanın.
 

Geri
Yukarı